Yaban keçileri koruma altına alındı

Nesli tükenme tehlikesi altında olan yaban keçileri koruma altına alındı. Her geçen gün sayıları artıyor. Van'ın Gürpınar ilçesindeki Pagan Dağı'nda yaşayan yaban keçilerinin sayısı, koruma politikaları sayesinde 254’ e ulaştı.

Yaban keçileri koruma altına alındı

Van'ın Gürpınar ilçesindeki Pagan Dağı'nda yaşayan, koruma altındaki yaban keçilerinin sayıları her geçen gün artıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile jandarma ekiplerinin koruması altındaki yaban keçilerinin düzenli olarak beslemesi yapılıyor.

Dünya Doğa Koruma Birliğinin yayımladığı Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde bulunan yaban keçileri, ilçenin Norduz bölgesi Pagan Dağı'nda bulunan popülasyonlarıyla dikkati çekiyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü İl Şube Müdürü Yunus Bakıcı, vatandaşları dağ keçilerinin avlanmaması noktasında vatandaşları uyardı.

Bölgede çalışma yürüten ekipler, bölgede yaşayan vatandaşları da yaban keçilerinin korunması konusunda bilinçlendiren denetim ve gözlem çalışmalarıyla hayvanların güvenli ortamda yaşamlarını sürdürmelerini sağlıyor.

Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışıyla beyaza bürünen Pagan Dağı'nda sarp kayalıklar arasında yaşayan keçiler, beslenebilmek için sürüler halinde kar örtüsünün az olduğu otlaklara kadar iniyor.

Havanın kararmasıyla tekrar tırmanışa geçen yaban keçileri, buralardaki mağaralara sığınarak hem olumsuz hava şartlarına hem de yırtıcıların saldırılarına karşı korunarak hayatta kalmaya çalışıyor.

# van # Gürpınar # Doğa Koruma ve Milli Parklar # yaban keçileri # pagan dağı # Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türler