Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı: Omikron Varyantı tsunami etkisi oluşturabilir

32 mutasyonlu Omikron varyantı dünyayı alarma geçirdi. Vakalar 2'ye katlandı. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü varyantın "tsunami" etkisi oluşturmasından büyük endişe duyduğunu söyledi. DSÖ direktörü Omikron'un hafife alınmaması uyarısı da yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı: Omikron Varyantı tsunami etkisi oluşturabilir

32 mutasyonlu Omikron varyantı hızla yayılıyor. Özellikle Avrupa ülkelerindeki vaka sayıları rekor kırıyor.

Endişe veren varyantla ilgili Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus uyarı yaptı. Kovid-19'un Omikron varyantının "tsunami" etkisi oluşturmasından büyük endişe duyduğunu belirtti. Ghebreyesus, bu varyantın hafife alınmaması çağrısında bulundu.

Omikron'un hızla yayılmasının halihazırda bitkin düşen sağlık çalışanları üzerinde büyük bir baskı oluşturacağını da dikkat çekti Ghebreyesus. Vakaların sağlık sistemlerini çökmenin eşiğine getirebileceğine işaret etti. Ghebreyesus, bu durumun ekonomi üzerinde de olumsuz etkilerinin kaçınılmaz olacağını vurguladı.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü herkesi 2022 Temmuz başına kadar dünya nüfusunun yüzde 70'ini aşılama hedefine destek vermeye davet etti.

AVRUPA'DA VAKALAR REKOR KIRIYOR

Öte yandan Omikron'un Avrupa ülkelerindeki ilerleyişi tedirginlik yaratıyor. Fransa'da bir günde 208 bin 99 yeni vaka tespit edildi. Bu rakamla salgının başlamasından bu yana rekor günlük vaka sayısına ulaşıldı.

İngiltere'de ise günlük vaka sayısı 183 bini geçti. İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi verilerine göre, hastanelerdeki Kovid-19 hastalarının sayısı bir haftada yüzde 48 arttı.

İspanya'da ise son 24 saatte 100 bin 760 kişide Kovid-19 tespit edildi. Ülkede aktif hasta sayısı 994 bin 330'a tırmandı.

Vaka artışı yaşanan ülkelerden biri de İtalya. Son 24 saatte 98 bin 30 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Sağlık Bakanlığının verilerine göre, toplam vaka sayısı 6 milyona dayandı.

# sağlık # ingiltere # koronavirüs # İspanya # dünya sağlık örgütü # fransa # avrupa # aşı # sağlık bakanlığı # italya # tsunami # virüs # vaka sayıları # BioNTech # sinovac # omikron varyantı # DSÖ Omicron varyantı # DSÖ Ghebreyesus # Ghebreyesus # omikron varyantı uyarısı # omikron varyantı vaka sayısı