Bakan Özer açıkladı: Yüz yüze eğitime ara verilecek mi?

Artan vakaların ardından yüz yüze devam eden eğitime ara verilip verilmeyeceği tartışmasına son noktayı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer koydu. Tedbir ve aşılama ile önlemlere devam edileceğini belirten Bakan, uzaktan eğitimin olmayacağını söyledi. Milli Eğitim Şûrası’na yönelik de konuşan Özer, alınan kararların yeni yol haritasında değerlendirileceğini ve kamuoyuna açıklanacağını ifade etti.

Bakan Özer açıkladı: Yüz yüze eğitime ara verilecek mi?

Artan vakaların ardından yüz yüze devam eden eğitime ara verilip verilmeyeceği tartışmasına son noktayı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer koydu.

Özer, merak edilen sorulara yanıt verdi, uzaktan eğitime geçilmeyeceğini açıkladı.

- Salgın nedeniyle okulun bir öğrenme ortamı olmanın ötesinde çok boyutlu anlamları olduğu ilk kez toplumun tüm kesimleri tarafından net bir şekilde görüldü. Bu nedenle uzaktan eğitim, okul ortamının kesinlikle bir alternatifi olamaz.

Genetiği değişmiş virüslerin yayılımı ile birlikte artan günlük vaka sayıları okullarda yeniden uzaktan eğitime geçilip geçilmeyeceğini akıllara getirdi. Tartışmalara son noktası ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer koydu. Uzaktan eğitim gündemde olmadığını belirten Özer, aşı olmaya dikkat çekti.

- Tüm dünyada aşı, maske, mesafe ve hijyene dikkat etmenin ötesinde alınabilecek bir önlem de yok. Biz de bu önlemleri süreci yürütmenin merkezine koyduk. Dolayısıyla, şu an için okullarda yüz yüze eğitime ara verme gündemimizde değil. En az bir doz aşı olan öğretmen oranımız yüzde 93,36. En az iki doz aşı olan öğretmen oranımız ise bugün itibariyle yüzde 89,02. Hem öğretmen hem de öğrencilerimizin aşılanma oranları bu durumdayken neden yüz yüze eğitime ara verelim?

Bakan, 7 yıl aradan sonra toplanan Milli Eğitim Şûrası’na dair da değerlendirmelerde bulundu. Mahmut Özer, Şûra’da alınan kararların uygulanması konusunda bir rapor hazırlayacaklarını ifade etti.

- İstediğimiz, yeni yol haritamızı belirlemede tüm paydaşlarımızın görüşlerini alabilmekti. Bunu başardık. Şûra’nın tüm süreçlerine oldukça geniş bir katılım oldu. 128 madde kabul edildi. Şûra’nın son gününde de açıkladığım gibi alınan kararlardan yeni yol haritamızda değerlendirdiğimiz konularda alınan mesafeleri üç aylık raporlarla kamuoyuyla paylaşacağız.

# yüz yüze eğitim # Mahmut Özer # Yüz yüze eğitime ara verilecek mi