İstanbul'a kar geliyor | Meteoroloji tarih verdi

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan dondurucu soğuklar, birçok ilde yerini kar yağışına bıraktı. Erzincan ve Iğdır’da soğuk hava nedeniyle bazı sulak alanlar ve barajlar buzla kaplandı. Tunceli, Bingöl ve Bitlis’te eğitime bir gün ara verildi. Çok sayıda yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. İstanbul’da da Çarşamba günü kar yağışı bekleniyor.

İstanbul'a kar geliyor | Meteoroloji tarih verdi

Kış mevsiminin çetin geçtiği Doğu Anadolu Bölgesinde dondurucu soğuklar yerini kar yağışına bıraktı. Birçok il beyaz örtüyle kaplandı.

Kars’ta sabah saatlerinde başlayan ve yoğunluğunu artıran karla kent beyaza büründü. Ağrı'da da durum aynıydı. Ekipler, ulaşımda aksama yaşanmaması için yoğun çalışma yaptı.

Hakkâri’de gece saatlerinde başlayan ve zaman zaman etkisini artıran kar, hayatı olumsuz etkiledi. Esnaf ve vatandaşlar, ev ile iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.

Erzincan'da, Göyne Sulama Barajı'nın yüzeyi tamamen buz tuttu. Yaz mevsiminde yaklaşık 50 bin dekarlık tarım arazisini sulamak için kullanılan barajda, aynı zamanda kafes balıkçılığı da yapılıyor. O kafesler buz kütlesinin altında kaldı.

Iğdır'da etkili olan soğuk hava nedeniyle çeşmeler ve bazı sulak alanlar buzla kaplandı. Kars-Iğdır arasında bulunan baraj göllerinin üstü de buz tabakasıyla örtüldü.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde de kar kalınlığı yaklaşık 80 santimetreye ulaştı. Tek katlı evler büyük oranda kara gömüldü. Çok sayıda yerleşim yeri ve park halindeki araçlar beyaz örtüyle kaplandı.

Kar ve tipi nedeniyle Erzurum, Erzincan ve Tunceli'de 148, Van, Bitlis ve Muş'ta 622, Bingöl, Elazığ ve Siirt'te 127 yerleşim birimine ulaşım sağlanamadı. Adıyaman'da 3 köyün yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, yolların açılması için çalışma yaptı.

Yoğun kar yağışı eğitimi de engelledi. 3 ilde okullar tatil edildi. Bitlis’in Güroymak, Ahlat, Tatvan ve Mutki ilçeleri, Tunceli'nin Ovacık, Nazımiye ve Pülümür ilçeleri ile Bingöl’de eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

İstanbul’da da Çarşamba günü kar yağışı bekleniyor.

# istanbul # meteoroloji # kar # İstanbula kar geliyor