ABD PKK'ya desteğini sürdürecek: Ankara karara tepkili

ABD'nin Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası ile PKK'nın Suriye'deki kolu SDG'ye kaynak ayırmasına Ankara'dan tepki geldi. Ulusal Kanal'a konuşan diplomatik kaynaklar, ABD'nin PKK/YPG güdümündeki bir yapıya DEAŞ'la mücadele kisvesi altında destek vermeyi bırakması gerektiğini vurguladı. Kaynaklar, Ankara'nın ABD makamlarına düşüncelerini her vesileyle güçlü şekilde ilettiğini de söyledi.

ABD PKK'ya desteğini sürdürecek: Ankara karara tepkili

Haber: Buse Gençtürk

Doğu Akdeniz'i üslerle çeviren ABD, terör örgütü PKK'ya destek vermeyi sürdüreceğini bir kez daha ilan etti. Bu ilana Ankara'dan tepki geldi.

ABD Başkanı Joe Biden 7 Aralık'ta Temsilciler Meclisi, 15 Aralık'ta ise Senato'dan geçen Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası'nı onayladı. 768,2 milyar dolarlık yasa, Biden'ın imzasıyla yasalaştı. Bütçenin 740 milyar doları Savunma Bakanlığı'na ayrıldı.

Yasada PKK'nın Suriye kolu SDG'ye destek vermeye devam etmesi önerildi. Suriye'ye yönelik kapsamlı bir strateji sunulmasını da talep eden yasada Beşşar Esad'ın Suriye'de gelir kaynaklarının araştırılması da şart koşuldu.

Ulusal Kanal'a konuşan diplomatik kaynaklar, ABD'nin PKK'ya desteği konusunda Ankara'nın değerlendirmesinin değişmediğini belirtti. Kaynaklar, ABD'nin PKK/YPG terör örgütü güdümündeki bir yapıya DEAŞ'la mücadele kisvesi altında destek vermeyi bırakması gerektiğini vurguladı.

Diplomatik kaynaklar, terörle mücadelenin bir başka terör örgütü eliyle yapılamayacağını ifade etti. Kaynaklar, Ankara'nın ABD makamlarına düşüncelerini her vesileyle güçlü şekilde izah ettiğini de kaydetti.

# abd # ankara # amerika # pkk # terörist # suriye # deaş # terör # terörle mücadele # joe biden # pkk ypg