Fethi Sekin'in şehadetinin 5. yılı ''Cesareti hafızalardan kahramanlığı kalbimizden silinmez''

Cesareti ile hafızalara kazınan şehit polis Fethi Sekin’in ölümünün 5. Yılına giriyoruz. Fethi Sekin, 5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesi’ni basmaya çalışan ağır silahlı iki PKK’lı teröriste karşı koymuştu. Kahramanlığı ile Türk Milletinin gönlünde yaşayan Fethi Sekin’i babası ve arkadaşları anlattı.

Fethi Sekin'in şehadetinin 5. yılı ''Cesareti hafızalardan kahramanlığı kalbimizden silinmez''

Cesareti ve fedakârlığı ile hafızalara kazındı Fethi Sekin. 5 yıl önce PKK’lı 2 terörist kalaşnikof tüfek, roketatar ve el bombalarıyla İzmir Adliyesi’ni basmak istemişlerdi. Trafik polisi Fethi Sekin silahındaki mermi bitene kadar o teröristlerle çatıştı.

Cesareti ile Türkiye’ye örnek oldu. Kahramanlığı ağır silahlar ve patlayıcılar taşıyan teröristlerin adliyeye girmesini önledi. Fethi Sekin adliye önünde bir aracın arkasına gizlenen teröristin açtığı ateş sonucu şehit oldu.

Fethi Sekin 8 yıldır İzmir Adliyesi’nde görev yapıyordu. Zabıt kâtibinden mahkeme başkanına kadar herkes onu tanıyordu.

Fethi Sekin'in çalışma arkadaşı olan Zabıt kâtibi Canan Gürbüz, Fethi Sekin hakkında şunları söyledi:

- Fethi ağabey bir taneydi. Polislere sorulması gereken bir şey olduğunda aklımıza ilk gelen Fethi ağabeydi. Telefonu hala kayıtlı. Hiç silmedim. 'Böyle bir durum var, ne yapabiliriz?' dediğimizde Fethi ağabey içten yürekliliğiyle elinden ne geliyorsa yapardı bizim için.

Hâkim, savcı, avukat, vatandaş herkesin yardımına koşuyordu Fethi Sekin, fedakârlığıyla güven veriyordu. Zabıt kâtibi Canan Gürbüz, “Fethi ağabey üniformanın hakkını veren adamdı” diye andı.

- Saldırı videolarını izledim. Fethi ağabeyin üzerinde taşıdığı üniformanın hakkını sonuna kadar layıkıyla yerine getirdiğine inanıyorum. Onun vatanseverliği, teröristlerin üzerine tek başına kahramanca gidişinden belliydi. Minnettarız. Allah gani gani rahmet eylesin. Özlüyoruz. Fethi ağabey derken akan sular dururdu. Şurada motorunu görmek bile başka bir şeydi bizim için.

5 Ocak 2017’de şehit olmuştu Fethi Sekin. Ne arkadaşları ne de Türkiye onu unutacak.

Fethi Sekin hakkında konuşan Mübaşir Rüstem Korkmaz ise şunları söyledi:

- Rahmetli Fethi olmasaydı bugün belki 200 kişinin yası tutulacaktı. Kendi canını siper etti. Ne zaman ismi geçse hep duygulanırım.

- Şehitlik mertebesini sonuna kadar hak eden bir kardeşimizdi. Fethi Sekinler Ömer halis demirler ülkemizde hiçbir zaman bitmeyecek ve bitmezde

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur o gün başsavcılıkta toplantıdaydı. Patlama sesini duyduğunda ilk aklına adliyenin C kapısında olan Fethi Sekin gelmişti, çünkü o herkesle arkadaştı.

Şehit polisin babası Mehmet Zeki Sekin de oğlunun çocukluğunu anlattı. Ne doğumuna ne de cenazesinde katıldığını söyleyen baba Sekin, oğlu ile gurur duyuyor.

- Çocukluğunda da korkusuzdu. Korku nedir bilmezdi. Gurur duyuyorum. Bu gurur tüm Türkiye'nin gururudur. Güzel ülkemde Fethi Sekin'ler bitmez, bir Fethi Sekin ölür, bin Fethi Sekin doğar. Zaten şu anda Türkiye'nin kalbinde yaşıyor.Onun cesareti hafızalarımızda, kahramanlığı da kalbimizden silinmez.

Polis, asker, jandarma, korucu bütün güvenlik güçlerimizin cesaretini ve fedakârlığı her zaman hissediyoruz. Biz de Ulusal Kanal ailesi olarak Fethi Sekin’in şahsında şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz.

# fethi sekin # FETHİ SEKİN KİMDİR