Gençlik köklü çözüm istiyor

Ekonomide sorunların büyüdüğü ve Ekonomide Kurtuluş Savaşı'nın başladığı günlerde Türkiye Gençlik Birliği, liseli ve üniversiteli gençlerin nabzını tuttu. Kapsamlı anketin sonuçlarına göre, gençlik çözümü üretim odaklı bir ekonomide görüyor.

Gençlik köklü çözüm istiyor

Türkiye Gençlik Birliği ( TGB) ve 62 üniversite topluluğu "Gençlik Geleceğe Nasıl Bakıyor" araştırması yaptı. Araştırma Türkiye’nin farklı noktalarından 24 bin 100 öğrencinin katılımıyla, toplam 50 ilden 101 üniversite seçilerek tamamlandı. 15-24 yaş grubundaki üniversite ve lise öğrencileriyle görüşüldü. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar ve çıkış yolları gençliğin bakışıyla değerlendirildi. Araştırmada gençlerin büyük çoğunluğu ekonomik durumu olumsuz olarak değerlendirirken, çözümün “ üretim odaklı bir ekonomiden” geçtiğini düşünüyor. Öncelikli sorunlar ekonomi ve işsizlik. 

 Araştırmanın TGB ve 62 üniversite topluluğunun girişimiyle ortaya çıktığını söyleyen Çınar “Nüfusumuzun yüzde 25’ini gençler oluşturuyor. Bu oran Türkiye’nin geleceği açısından büyük anlamlar ifade etmektedir.” dedi.

Araştırmanın sonuçları için tıklayınız

# türkiye # ekonomi # tgb # üretim # gençlik # türkiye gençlik birliği