AK Parti'den Sedef Kabaş'a tepki

Gazeteci Sedef Kabaş, TELE 1'deki bir canlı yayında Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik hakaret içerikli sözler sarfetmişti. Kabaş'ın bu sözleri gündemde ve sosyal medyada tepkilere yol açtı. Konuya ilişkin AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter'dan, ''Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz.'' dedi

AK Parti'den Sedef Kabaş'a tepki

Gazeteci Sedef Kabaş, CHP'li Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu ile katıldığı TELE 1'deki bir canlı yayında Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik hakaret içerikli sözler sarfetmişti.

Kabaş canlı yayında, "Büyükbaş hayvan bir saraya girdiğinde o kral olmaz, o saray ahır olur." ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler üzerine tepkiler büyüyor. Twitter'da #HaddiniBilSedefKabas etiketi birinci sıraya oturdu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik konuya ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı. Çelik, ''Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz.'' dedi:

- Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş’ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz.
- Milletin oylarıyla seçilmiş seçilmiş Cumhurbaşkanımıza, Devletimizin başına bu çirkin üslupla hitap millete ve milli iradeye hakarettir. Bu ahlaksızlığı mahkum ediyoruz. Bu aşağılık davranışla hukuki ve siyasi olarak en güçlü şekilde mücadele edeceğiz.

# chp # ak parti # açıklama # cumhurbaşkanlığı # Ömer Çelik # mücadele # Tele 1 # sedef kabaş # gazeteci sedef kabaş