İstanbul kara teslim edildi

Kar yağışı İstanbul'u esir aldı. Öğleden sonra kar yağışının şiddetini artırması sonrası İstanbul'da yollar kapandı. Toplu taşıma seferleri aksadı. Çalışanlar iş yerlerinde mahsur kaldı. Bazı vatandaşlar saatlerce yürüyerek evlerine ulaşabildi. İş yerlerinde mahsur kalan vatandaşlar kilometrelerce yürüyerek erzak ve benzeri ihtiyaçlarını karşılayamaya çalışıyor.

İstanbul kara teslim edildi

Kar yağışı İstanbul'u esir aldı. Öğleden sonra kar yağışının şiddetini artırması sonrası İstanbul'da yollar kapandı. Toplu taşıma seferleri aksadı. Çalışanlar iş yerlerinde mahsur kaldı. Bazı vatandaşlar saatlerce yürüyerek evlerine ulaşabildi. İş yerlerinde mahsur kalan vatandaşlar kilometrelerce yürüyerek erzak ve benzeri ihtiyaçlarını karşılayamaya çalışıyor. İşte kar yağışına teslim edilen İstanbul'da vatandaşların yaşadıkları:

  • Kar yağışının yoğun olduğu noktalarda yollarda kalan bazı araçları vatandaşlar itmek zorunda kaldı. Bazı araçların sürücüleri ise daha fazla ilerleyemeyeceğini fark edince araçlarını yolun kenarına park edip, yürüdü.
  • Trafik, Avrupa Yakası'ndaki pek çok noktada durma noktasına geldi. Toplu taşıma araçlarıyla evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar, araçlardan inerek yürümek zorunda kaldı. Kapanan yollardaki pek çok araç içinde sürücü ve yolcuların beklediği görüldü.
  •  İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlar, camilerde misafir ediliyor. Başta Haraççı, Karlıbayır, Hadımköy, Ömerli, Boğazköy, Taşoluk, Arnavutköy Merkez ve Bolluca olmak üzere güzergah üzerindeki camilerde yaklaşık 1000 vatandaş bulunuyor. Sağlık durumu iyi olmayanlar ise cami imamlarının ve cami derneği üyelerinin evlerine götürüldü. Camilere alınan vatandaşlara çorba, yemek ve çay ikramı yapıldı.
İstanbul kara teslim edildi - Resim : 1

VATANDAŞ SAATLERCE YÜRÜYEREK EVİNE ULAŞTI

İstanbul'un birçok ilçesinde kar yağışı etkisini artırırken, trafiğin durma noktasına geldiği yerlerde vatandaşlar araçlarını veya toplu taşıma araçlarını bırakıp evlerine yürüyerek ulaşmaya çalıştı.

  • Beylikdüzü, Başakşehir, Esenyurt, Avcılar, Sultangazi, Bağcılar, Güngören, Bakırköy, Arnavutköy, Beyoğlu ve Şişli'de etkisini artıran ve bazı noktalarda tipi şeklinde yağan kar, görüş mesafesini düşürdüğü için sürücüler araçlarıyla kara yollarında ilerlemekte güçlük çekti.
  • D-100 kara yolu Avcılar, Esenyurt ve Beylikdüzü güzergahı tamamen kar altında kalırken, vatandaşlar ulaşımlarını sadece belli aralıklarla gelen metrobüslerle sağlıyor.
  • Esenler O-3 bağlantı yolu Edirne istikametine giden araçlar kar yağışı ve trafik yoğunluğu nedeniyle trafikte ters yönde ilerleyerek bölgeden ayrılmaya çalışıyor.
  • Esenler'de bir geçitte mahsur kalan araç ise çevredeki vatandaşların yardımıyla bulunduğu yerden kurtarıldı. 
  • Arnavutköy'de ikamet eden çok sayıda kişi otobüslerin yolda kalması nedeniyle evlerine yürüyerek giderken, TEM Otoyolu Mahmutbey mevkisinde de uzun araç kuyrukları oluştu.
  • Seyrantepe TEM Otoyolu bağlantı noktasında kar yağışı ve teknik arıza nedeniyle bir İETT otobüsü yolda kalırken, yolcular çevredeki araçlara ve taksilere binerek evlerine gitmeye çalıştı.
  • İstanbul Havalimanı civarındaki ana arterlerde trafik durma noktasına gelirken, vatandaşların yaklaşık 5-6 saattir ilerleyemediği öğrenildi.
# İstanbul # sağlık # Trafik # istanbul # kar # kar yağışı # Hava durumu # kış # yemek # kara # istanbul havalimanı