İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika programı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üç ülkeyi kapsayan Afrika turunun ilk durağı olan Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne gitti. Resmi törenle karşılanan Erdoğan'ın Afrika ziyaretinde sonraki durakları Senegal ve Gine Bissau olacak.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika programı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrika turunun ilk durağı olan Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Kinşasa Uluslararası Havalimanı'nda Kongo Demokratik Cumhuriyeti Başbakanı Kyenge, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Pen'Apala ve Türkiye'nin Kinşasa Büyükelçisi Murat Ülkü karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heyetinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de yer aldı.

Kongo Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi ile görüşen Erdoğan ortak basın toplantısında konuştu.

Türkiye’nin Afrika ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmeye devam edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı, “Afrika ülkeleri ile ilişkilerimizi bu çerçevede samimiyet, kardeşlik ve dayanışma temelinde geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Erdoğan ayrıca mevkidaşı Tshisekedi ve Kongo makamlarına FETÖ ile mücadele kapsamında verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

Ziyaret sırasında başta yeraltı kaynakları olmak üzere, savunma sanayi, liman yatırımı, tarım ve tarım endüstrileri alanında atılacak adımlar değerlendirilecek.

Yüzölçümü bakımından Afrika’nın ikinci, dünyanın 11’inci büyük ülkesi olan ve son derece zengin yeraltı kaynaklarına sahip Kongo’da, Türk iş insanlarının enerji ve madencilik alanında yeni yatırımlara imza atması da planlanıyor.

4 gün sürecek Afrika ziayeretinde Cumhurbaşkanı ERdoğan'ın Kongo'dan sonraki durağı Senegal ve Gine Bissau olacak.

# türkiye # fetö # hulusi akar # erdoğan # İbrahim Kalın # cumhurbaşkanı # afrika # cumhurbaşkanı erdoğan # Mevlüt Çavuşoğlu # süleyman soylu # mehmet muş # savunma # fahrettin altun # ismail demir # son # Mehmet Muharrem Kasapoğlu # Senegal # Adil Karaismailoğlu # kongo # Kongo Demokratik Cumhuriyeti # Felix Tshisekedi # Kinşasa