Vladimir Putin: ''Somut bir tehditle karşı karşıyayız''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya-Ukrayna gerilimi ile ilgili açıklamalarda bulundular. Somut bir tehditle karşı karşıya olduklarını ifade eden Vladimir Putin, ''Rusya sorunları barışçıl bir yolla çözmeye çalışıyor.'' dedi. NATO'nun doğuya doğru yayılmasını önleme çabalarının süreceğini söyleyen Bakan Lavrov, ABD'li mevkidaşı Blinken ile yapacağı görüşmenin tarihini de açıkladı.

Vladimir Putin: ''Somut bir tehditle karşı karşıyayız''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Güvenlik Konseyi toplantısında, gündemdeki Rusya-Ukrayna gerilimi ile ilgili açıklamalarda bulundular.

''SOMUT BİR TEHDİTLE KARŞI KARŞIYAYIZ''

Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın NATO'ya katılma ihtimalinin Rusya için tehdit olduğunu vurguladı.

Rusya'nın sorunları barışçıl bir yolla çözmeye çalıştığının altını çizen Vladimir Putin, '' ABD'nin duruşunda bir değişiklik varsa bunu bilmeliyiz.'' dedi.

Vladimir Putin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Emmanuel Macron ile iki kez görüştük bana garantiler sundu. ABD'nin duruşunda bir değişiklik varsa bunu bilmeliyiz.
Rusya her türlü çabayı gösteriyor. Rusya sorunları barışçıl bir yolla çözmeye çalışıyor. Ukrayna'nın NATO'ya katılma ihtimali bizim için bir tehdittir. Somut bir tehditle karşı karşıyayız
Güvenliğimiz için gereken koşulların sağlanmasını istiyoruz.

''NATO'NUN DOĞUYA DOĞRU YAYILMASINI ÖNLEME ÇABAMIZ SÜRECEK''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'da açıklamalarında Ukrayna krizi ile ilgili önemli ifadelerde bulundu.

Ukrayna krizinin geniş kapsamlı ele alındığında çözülebileceğini ifade eden Bakan Lavrov, NATO'nun doğuya doğru yayılmasını önleme çabalarının da süreceğini belirtti.

Sergey Lavrov'un açıklamalarından şu ifadeleri kullandı:

Bize verilen cevaplar çerçevesinde şeffalığın artırılması ve tahmin edilebilirliğin güçlendirilmesini NATO ve ABD'den talep etmekteyiz.
Bazı küçük ilerlemeler söz konusu ama yinede tutarlı bir şekilde konular ele alınmıyor. Biz belgelere bir reaksiyon koyduk ve bir cevap verdik. NATO üyelerinin bazı önemli adımları ortaya koymaları gerekmekte.
Münih Güvenlik Toplatısı'nda yine bazı tutumlar ortaya konuldu. ABD ile ortak tutum ifade edildi. Bunları Washington ile konuşacağız.
Ukrayna krizi ancak geniş kapsamlı ele alındığında çözülebilir. Bizim pozisyonumuzda bir birlik söz konusu ve bu çerçevede bizim önerilerimiz söz konusu. Biz genel sorularımız ve önerilerimize cevap bulmalıyız.
NATO'nun genişlemesi konusunda kaygılarımızı ortaya koyduk. Bu kaygıların hızlı bir şekilde giderilmesi gerekiyor. NATO'nun doğuya doğru yayılmasını önleme çabamız sürecek.

BLİNKEN-LAVROV GÖRÜŞMESİ 24 ŞUBAT'TA

Bakan Lavrov, ABD'li mevkidaşı Blinken ile yapacağı görüşmenin yerini ve tarihini de açıkladı.

Bakan Lavrov şunları söyledi:

Blinken ile görüştüm onlar da görüşmeye hazır olduklarını ifade etti. Cenevre'de 24 Şubat'ta gerçeklşetireceğimiz bir toplantı söz konusu olacak.
Batıdaki mevkidaşlarımızla konuştuğumuzda batı basınında ortaya konan bazı açıklamaları görüştüğümüzde, bizlere açık kapı politikasından geri adım atmayacaklarını ifade ettiler.
Bazı öneriler ortaya koyabilirler ve güvenlik açısından NATO çerçevesinde yeni tutumlar ortaya koyup bizimle paylaşabiliriler.
# abd # rusya # Ukrayna # Putin # güvenlik # son dakika # lavrov # nato # Devlet # şubat