Ukrayna’da 6 insani koridor açılacak

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna operasyonuna ilişkin son gelişmeleri aktardı. Konaşenkov, geçici atekes ile beraber Ukrayna’da sivillerin çıkışı için 6 insani koridor açılacağını duyurdu.

Ukrayna’da 6 insani koridor açılacak

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna operasyonuna ilişkin son gelişmeleri aktardı:

Konaşenkov, Ukrayna’da sivillerin çıkışı için 6 insani koridor açılacağını duyurdu.

Konaşenkov, şu açıklamaları yaptı:

- Operasyonun başlamasından bu yana 2 bin 396 askeri altyapı unsuru imha edildi.
- Ukraynalı milliyetçiler Mariupol’de 4 sivili öldürdü, 5 sivili yaraladı.
- Rus uçakları, Ukrayna ordusuna ait 2 radar istasyonunu, 3 Buk M1 uçaksavar füze sistemini vurdu.

Konaşenkov, “Bugün saat 10.00 itibarıyla geçici ateşkes ilan edildi ve altı insani koridor açılıyor. Bunlardan biri Kiev’den Gomel’e, ikisi Mariupol’den Zaporojye ve Rostov-na-Donu’ya, biri Harkov’dan Belgorod’a, ikisi Sumi’den Belgorod ve Poltova’ya uzanacak” dedi.

Konaşenkov, insani koridorlarla ilgili BM, AGİT, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne bağlı kuruluşların yanı sıra Ukrayna tarafına da önceden detaylı bilgi verildiğini söyledi.

İnsani koridorların açılması sırasında Rus Silahlı Kuvvetleri insansız hava araçlarıyla buralardaki tahliye sürecinin kontrolünü gerçekleştirecek.
İmha edilen 2 bin 396 askeri yapı arasında 82 komuta ve iletişim merkezi, 119 S-300, Buk M-1 ve Osa uçaksavar sistemleri, 76 radar istasyonu yer alıyor. Ayrıca bunlar arasında 827 tank ve askeri araç, 84 çok namlulu roketatar sistemi, 304 topçu sistemi, 603 özel askeri araç ve 78 insansız hava aracı mevcut.

Rus Hava Kuvvetleri dün gece Poltava bölgesinde 3 Su-27 uçağını; Gostomel bölgesinde bir Su-225, Makarov bölgesinde 2 Mi-24 helikopterini daha düşürdü. Aralarında Bayraktar TB-2’nin de olduğu 6 insansız hava aracı da vuruldu.

# rusya # Ukrayna # tahliye # ateşkes # rus # son # askeri # kiev