Kardeş binadan Deva’ya selam

Vatan Partisi Genel Merkezi’nin kadro ve emekçileri imeceye katıldı. Yine bir kampanya ile satın alınan Genel Merkez'in çalışanları, şimdi de Beyoğlu'ndaki bina için kolları sıvadı. Emekçiler, herkesi daha güçlü Aydınlık ve Ulusal Kanal için desteğe çağırdı.

Kardeş binadan Deva’ya selam

Ercan Küçük / Aydınlık Gazetesi

Görev Vakfı'nın, Aydınlık, Ulusal Kanal ve Vatan Partisi İstanbul İl Merkezi'nin bulunduğu Beyoğlu'ndaki tarihi binayı almak için başlattığı kampanya omuzlarda yükseliyor. Ankara Öveçler'de büyük bir imece örneği sergilenerek alınan Vatan Partisi Genel Merkezi binasından çağrımıza yanıt geldi. Vatan Partisi'nin Genel Merkezi'ndeki kadrolar ve emekçiler bir araya gelerek kampanyamıza katıldı. Aydınlık Gazetesi haberi sayfalarına taşıdı.

YAŞADIĞIMIZ 21. YÜZYIL DEVRİMİNİN MADDİ MANEVİ GÜÇ UNSURU

Vatan Partisi Merkez İşçi Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık: Binadan çok öte.. Türkiye’nin Genç Türk Devrimi ve Kurtuluş Savaşıyla, Cumhuriyet Devrimiyle başlayan, 1960’larda yeniden yükselişe geçen görkemli 20. Yüzyıl devrim tarihimizi dostun düşmanın gözünde çok daha yükseğe çıkartıyoruz. İçinde yaşadığımız 21. Yüzyıl devrimimize ise yeni bir güç, yeni bir basamak kazandırıyoruz.

Tarihi binamızın önü, “Meşrutiyet Caddesi”.  Diğer önü, “İstiklal Caddesi”. Girişi, “Kanunuesasi Kıraathanesi”. Bir yanı İtalyan devrim önderi Garibaldi’nin mekanı, diğer yanında ise Pera Palas. Yani Gazi Mustafa Kemal'in Kurtuluş Savaşı planlarını hazırladığı yerlerden biri... Binamızın 1990’lardan sonraki yaşamı ise Turan Özlü ve Şule Perinçek’in çok duygulu ve veciz bir şekilde anlattıkları gibi, maddi manevi büyük emek ve mücadelelerle anıtlaşma hikayesi! Evet, 20. yüzyıl devrim tarihimizi çok daha yükseklere kaldırıyoruz.

Vatan savaşı ve üretim devrimi mücadelesi, Vatan Partimizin önderliğinde maddi manevi güç unsurlarını büyüte büyüte zafere ilerliyor. Milletimizin sahipliğine geçen binamız, hem manevi hem de maddi bir güç simgesi olarak, içinde yaşadığımız 21. yüzyıl devrim sürecinin anlamlı köşe taşlarından biri olacaktır. Aslında şimdiden olmuştur. Öncülerin işe dört elle sarılması ve duyduğumuz heyecan, buradan gelmektedir. Önder işçi ve sendikacı arkadaşlarımız da büyük bir duyarlılıkla kolları sıvamıştır.

VATANA VE DEVRİME HİZMET GÖREVİ

Vatan Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Güven: 20 yıldan fazla süredir her köşesinin kokusu içimize sinmiş, her tuğlasına Aydınlıkçıların teri bulaşmış bu tarihi binanın bizim olacağı duygusu eşsiz bir mutluluk.

Halil Alkan’ın, Hüseyin Mert’in, Ali Tokgöz’ün, Mahmut Şen’in ve kaybettiğimiz diğer arkadaşlarımızın nice hatıralarının yaşadığı bir binadan bahsediyoruz.

Türk Devrimi için geçmişte de bugün de büyük anlam ifade eden bir binadan bahsediyoruz. Bu tarihi bina, 1900'lerin başında Hürriyet Devriminin önderleri Talat ve Enver paşaların mekanı olmuş. 2000’li yıllarda ve halen Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek’in önderliğinde Türk Devriminin karargahı olmaya devam ediyor.

Elbette ilk önce Vatan Partisi yöneticileri ve kadroları öne atılacaklar, binanın Aydınlık ve Ulusal Kanal’ın olması için her şeyini vereceklerdir.

Vatan Partisi’nin ve üyelerinin malda mülkte gözünün olmadığını bütün dünya bilir. Vatan Partili mülksüz olmayı bir yaşam biçimi olarak seçmiştir. Olan mülkünü devrim için, vatan için vermeyi mutluluk saymıştır. Vatan Partisi kadroları, bu binanın Aydınlık ve Ulusal Kanal için alınmasını vatana ve devrime hizmet görevi olarak benimsediler.

''ELİMİZİ TAŞIN ALTINA GÜLÜMSEYEREK KOYUYORUZ''


Vatan Partisi Genel Merkez Güvenlik Sorumlusu Bora Sarıkaya: Binalar içerisinde yaşadıklarınla, mücadeleyle anlam kazanır, ayakta kalırlar. Bizler ise bugün Türk devrimcilerinin karargahı, birçok başarıyı içerisindeki anılarımızla yaşatmaya devam ettiğimiz tarihi binamız için kollarımızı sıvadık. Türkiye'ye yönelik işgal girişimlerine karşı çıktığımız, Ergenekon tertibine göğüs gerdiğimiz binamız için elimizi taşın altına gülümseyerek, büyük bir mutlulukla koyuyoruz. Tarihi binamızda tarihi başarılara yelken açmak için görev başına geçiyoruz. Bütün yurtseverleri bu mutluluğa ortak olmaya davet ediyoruz.

DURSUN AĞABEY ARAMIZDA ALYANSI KAMPANYADA

Özcan Güven, Genel Merkez'de yaptıkları toplantıyı şöyle anlattı: “Görev Vakfı’nın tarihi binayı alma kararının ardından, hemen Vatan Partisi Genel Merkez çalışanları olarak toplandık. Taahhütlerimizi büyük bir gönül rahatlığı ve heyecanla belirledik. Bütün arkadaşlarımız olanaklarını sonuna kadar zorladılar. Az vermek zorunda kalan arkadaşlarımızın üzüntüleri toplantıdaki arkadaşlarımızı duygulandırdı. Sadece bağışlardan oluşan 350 bin liralık hedefimizi Nisan sonuna kadar gerçekleştirme ortak irademizi ilan ettik.

“Toplantıya katılan Ulusal Kanal Ankara Gönüllü Sorumlusu Suzan Karadağ, 2 yıl önce kaybettiğimiz partimizin önemli önderlerinden eşi Dursun Karadağ’ın hatırası olan alyansını kampanyaya bağışlaması duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Son söz: Vatan Partililer bir işe el attıysa sonunu getirirler. Tarihi binayı alıyoruz, Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetemizi zirveye taşıyoruz.”

GENEL MERKEZ'İN MELEK'İ DE KUCAKLADI

Vatan Partisi Genel Merkezi Mutfak Görevlisi Melek Kaya: Vatan Partisi'nde 17 yıldır çalışıyorum. Az bir zaman değil. Her gün parti binamıza ilk günkü heyecanla geliyorum. Türkiye siyasetinin 50 yıldır merkezinde olan partimizde çalışmak herkese nasip olmaz. Birçok devrimci önderle tanıştım. Onların fedakarlık geleneği bugün İstanbul Deva Çıkmazı'ndaki bina kampanyamızda yaşıyor. Vererek mutlu olmayı öğreten partime katkı yapmaktan onur duyuyorum.

KAMPANYA SIÇRAMA NOKTASI OLACAK

Kampanyaya illerden de destek geliyor. Kampanyanın Birleşen ve Üreten Türkiye’yi kurma mücadelesinde bir sıçrama noktası olacağını vurgulayan vatanseverler kararlı: “Aydınlıkçılar yaparız dedi mi yapar.”

Vatan Partisi Mersin İl Başkanı Ali Rıza Taşdelen: Görev Vakfı bünyesinde 'Emek, Namus, Vatan' şiarıyla Aydınlık gazetemiz ve gerçeğin sesi, Türkiye’nin vicdanı Ulusal Kanal'ımızın Deva Çıkmazı'ndaki bu tarihi binasına sahip olmak; Birleşen ve Üreten Türkiye’yi kurma mücadelesinde bir sıçrama olacaktır. 150 yıllık Milli Demokratik Devrim mücadelesini fedai bir ruhla başarıya ulaştırmak biz Vatan Partililerin hedefidir. Vatan Partisi Mersin İl Örgütü olarak azim ve kararlılıkla çalışarak Türk Devriminin karargahı olan bu tarihi bina kampanyasına katkılarımızı sunacağız. Hedeflerimizi belirledik, kollarımızı sıvadık ve çalışmaya başladık. Aydınlıkçılar yaparız dedi mi yapar.

GÜZELLİKLERİN SİMGESİ BİNA

Vatan Partisi Nevşehir İl Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay: Ben İstanbul'u çok az bilirim. Ama Aydınlık'taki haberler ve mücadele içerisinde anlatılanlarla Deva'yı tanıyorum. Bu bina 150 yıllık geçmişi olan bir bina. Yalnızca bir yapı olmaktan çok öte. Tam bağımsız Türkiye mücadelesi yürütülmüş içerisinde. Birçok tarihi kişiye ev sahipliği yapmış. Aynı zamanda bir sanat edebiyat mekanı. Muhsin Ertuğrul, Haldun Taner, Orhan Kemal gibi isimlerin buluşma merkezi... Binamız çok yönlü, çok görkemli bir bina. Vakur, sağlam, estetik, güçlü ve güzelliğin simgesi... Vatan Partisi'yle çok uyuşuyor. Çok gururluyum, mutluyum. Yüreğim göğsüme sığmıyor. Çok heyecanlı çok gururluyum. Bütün vatanseverler iş başına. Bu bina bizim özgür bağımsız, üreten başı dik Türkiye'mize çıkış yolu olacaktır.

GÖREV VAKFI HESAP BİLGİLERİ:

Hesap adı: İletişim Gönüllüleri ve Görevlileri Vakfı TL Hesabı:

Hesap Numarası: 0015 8007 304787529

İban numarası: TR78 0001 5001 5800 7304 7875 29

Euro Hesabı: TR50 0001 5001 5804 8016 2613 03

Dolar Hesabı: TR55 0001 5001 5804 8016 2613 10 $

Vakıf Bank Beyoğlu Şubesi

# istanbul # türkiye # türk # dünya # Vatan # hesap # son # Partisi