1915 Çanakkale Köprüsü

Türkiye'nin en büyük asma köprüleri açıklandı! Bakın hangi köprü ilk sırada

Türkiye'nin en büyük asma köprüleri açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Türkiye'nin en büyük asma köprüleri listesini yayınladı. Açıklanan verilere göre Türkiye'nin en büyük asma köprüsü hangisi? İşte o köprüler...

osmangazi köprüsü yavuz sultan selim köprüsü
Bakan Karaismailoğlu: 1915 Çanakkale Köprüsü tarihe geçti

Bakan Karaismailoğlu: 1915 Çanakkale Köprüsü tarihe geçti

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, 318 metrelik Çanakkale Köprüsü'nün kulelerinde incelemelerde bulundu. Bakan, kulelerin üzerine yerleştirilen 16 metrelik top mermileri ile 1915 Çanakkale Köprüsü dünyanın en uzun kulelerine sahip asma köprü olarak tarihe geçtiğini duyurdu.

Adil Karaismailoğlu çanakkale
Seyit Onbaşı'nın hatırası 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yaşatılacak

Seyit Onbaşı’nın anısı köprüde yaşayacak

Seyit Onbaşı'nın hatırası 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yaşatılacak. Köprünün kulelerine Seyit Onbaşı'nın kaldırdığı top mermisinin figürleri yerleştirildi.

çanakkale Köprü
Çanakkale Köprüsü'nde Seyit Onbaşı mermi figürü

Çanakkale Köprüsü'nde devasa mermi figürü

Çanakkale Boğazı'nda, Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün kulelerine top mermisi figürlerinin yerleştirilmesi çalışması tamamlandı.

Çanakkale Köprüsü seyit onbaşı
Çanakkale Köprüsü'nde Seyit Onbaşı'nı simgeleyen 75 tonluk mermi figürü

Çanakkale Köprüsü'ne 75 tonluk mermi figürü

Çanakkale Boğazı'nın Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasına inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün kulelerine yerleştirilecek top mermisi figürleri için kaidelerin yerlerine kurulması için çalışma başlatıldı.

Çanakkale Köprüsü seyit onbaşı
Osmangazi Köprüsü'nde rekor araç geçişi

Osmangazi Köprüsü'nde rekor araç geçişi

Osmangazi Köprüsü'nden 8 Temmuz'da 80 bin 624 araç geçişi ile rekor kırıldı.

izmir istanbul
Ulaştırma Bakanlığı'ndan o iddialara yalanlama

Ulaştırma Bakanlığı'ndan o iddialara yalanlama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kamu özel işbirliği ile yapılan yatırımların, 2024 yılında başa baş noktasına geleceğini, 2025'ten itibaren ise elde edilen gelirlerin, yapılacak ödemelerin üzerinde olacağını bildirdi.

istanbul ankara
Türk Yıldızları'nın Çanakkale şovu

Türk Yıldızları'nın Çanakkale şovu

Türk Yıldızları'nın 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış törenininde yaptığı gösteri uçuşunun yeni görüntüleri ortaya çıktı. Kokpit kamerasından çekilen görüntülerde nefes kesen anlar yaşandı.

çanakkale türk
İşte 1915 Çanakkale Köprüsü'nün özellikleri

İşte 1915 Çanakkale Köprüsü'nün özellikleri

1915 Çanakkale Köprüsü, ulaşımda hem zamandan hem de akaryakıttan tasarruf sağlayacak. Aynı zamanda ‘Bir Kuşak Bir Yol Projesi’ kapsamında, Türkiye’nin öncülük ettiği ‘Orta Koridor’ girişiminin de bir parçası. Çanakkale Köprüsü, Beijing’ten Londra’ya kesintisiz ticaret yolu oluşturma hedefine katkı sunacak.

Trafik çanakkale
1915 Çanakkale Köprüsü törenlerle açılacak

1915 Çanakkale Köprüsü törenlerle açılacak

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olarak nitelendirilen, Türkiye'nin mega projeleri arasında yer alan dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü olan ''1915 Çanakkale Köprüsü'' 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümünde bugün saat 16.00'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

çanakkale türkiye
Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü törenlerle kutlanacak

Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü törenlerle kutlanacak

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü törenlerle kutlanacak. Zaferin yıl dönümünde 1915 Çanakkale Köprüsü de açılacak. Saat 16.00'daki törene Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek de davet üzerine katılacak.

istanbul çanakkale
1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışına saatler kaldı

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışına saatler kaldı

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olarak nitelendirilen, Türkiye'nin mega projeleri arasında yer alan dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü olan ''1915 Çanakkale Köprüsü'' 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümünde yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur, Ulusal Kanal ekranlarında, son gelişmeleri 1915 Çanakkale Köprüsü'nden aktardı.

türkiye erdoğan
  • 1
  • 2