Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü törenlerle kutlanacak

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü törenlerle kutlanacak. Zaferin yıl dönümünde 1915 Çanakkale Köprüsü de açılacak. Saat 16.00'daki törene Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek de davet üzerine katılacak.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü törenlerle kutlanacak.

İlk tören sabah Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayacak.

Çanakkale önlerinde bulunan "TCG Kınalıada" korvetinden 21 pare top atışı yapıldıktan sonra Şehitler Abidesi'ndeki törene geçilecek. Tören kapsamında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve protokol üyeleri, abidedeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakacak.

Erdoğan'ın şehitlik defterini imzalamasından sonra ise Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi gezilecek.

Törenlerin ardından " Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı'' olarak isimlendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü de açılacak.

Köprünün açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yapacak.

Saat 16.00'daki törene Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek de davet üzerine katılacak. Törenlere ayrıca Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve çok sayıda bakan da katılacak.

Köprü, İstanbul'u önce Çanakkale'ye, ardından da Kuzey Ege'ye bağlayacak.

# Çanakkale # istanbul # çanakkale # erdoğan # vatan partisi # cumhurbaşkanı # son dakika # Deniz # Doğu Perinçek # mustafa şentop # Vatan # Partisi # Çanakkale Köprüsü # 1915 Çanakkale Köprüsü # mart # açılış # çanakkale zaferi # Çanakkale Deniz Zaferi # Çanakkale Savaşları # TCG Kınalıada # atatürk anıtı # Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi # cumhuriyet meydanı # Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı