Erkin Koray'ın cenaze töreni programı belli oldu

Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Türk rock müziğinin efsane ismi Erkin Koray'ın cenaze töreni programı belli oldu. Toronto'da gömülmeyi vasiyet eden Erkin Koray, Westminster Mezarlığı Anıt Mezarı'na defnedilecek.

Erkin Koray'ın cenaze töreni programı belli oldu

Erkin Koray geçtiğimiz pazartesi günü akciğer sönmesi nedeniyle tedavi olduğu Toronto’daki hastanede  hayatını kaybetmişti. Vefat etmeden önce kızı Damla Koray‘a son albümünü teslim eden ve hayranlarına mektup yazan 82 yaşındaki Türk rock müziğinin efsane isminin Kanada’daki cenaze töreni bilgileri belli oldu.

Erkin Koray'ın cenaze töreni programı belli oldu - Resim : 1

ERKİN KORAY CENAZE PROGRAMI

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, ardından görkemli bir cenaze töreni yapılmasını istemeyen usta sanatçının ailesi ve sevenleri için 11 Ağustos Cuma günü 11.00 ile 12.00 arasında küçük bir toplantı düzenlenecek ve sanatçı kızının yaşadığı Toronto’daki Westminster Mezarlığı & Anıt Mezarı’na defnedilecek.

ERKİN KORAY HAYATI

24 Haziran 1941 tarihinde İstanbul'da doğdu. Küçük yaşlarda, müziğe ilgisinin olduğu keşfedilince piyano öğretmeni olan annesi Vecihe Koray'dan piyano öğrendi, daha sonra gitar çalmaya başladı.

İstanbul Alman Lisesi'nde eğitim gördüğü 50'li yılların ikinci yarısında, arkadaşları ile kurduğu amatör topluluk olan Erkin Koray ve Ritimcileri ile dönemin güncel parçalarını çalmaya başladı. Lise eğitiminin ardından 60'lı yılların başına dek çalışmalarını yarı amatör yarı profesyonel olarak sürdürdü.

1962 yılında çeşitli müzikli mekânlarda programlar yaptığı sıralarda aldığı bir teklif ile bir yüzünde "Bir Eylül Akşamı", diğer yüzünde "It's So Long" adlı İngilizce parça bulunan ilk 45'liğini kaydetti. Ancak bu plak 1966 yılında piyasaya çıktı. Erkin Koray askerliğini 1963-1965 yılları arasında Ankara'da Hava Kuvvetleri Caz Orkestrası'nda solist ve gitarist olarak yaptı.

Erkin Koray'ın cenaze töreni programı belli oldu - Resim : 2

# erkin koray # cenaze töreni # toronto # türk rock müziği