Bahçeli: "Anayasa Mahkemesi'ne neyi beklediğini sormayalım mı?"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Partisi'nin grup toplantısında konuştu. Bahçeli İstiklal Caddesin'deki saldırıyı kınadı. Ayrıca HDP'nin PKK'nın siyasi kolu olduğunu vurgulayarak Anayasa Mahkemesi'ne seslendi.

Bahçeli: "Anayasa Mahkemesi'ne neyi beklediğini sormayalım mı?"

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli. Dünya ve Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, İstiklal Caddesin de yaşanan saldırıyıda ele alan Bahçeli, "Türkiye düşmanlarıyla mücadele, ihanete beden olmuş grup, örgüt, oluşumlara direnme hem hakkımız hem de sonuna kadar görevimizdir." dedi.

Bahçeli, TSK tarafından gerçekleştirilen Pençe Kılıç Hava Harekatına dairde önemli açıklamalarda bulundu. TSK'nın operasyonunun durdurulmasına yönelik HDP'den ses gelmişti. Bahçeli, HDP'nin PKK'nın partisi olduğuna bir kez daha dikkat çekti ardından ise kapatılma davasına yönelik Anayasa Mahkemesi'ne seslendi.

MHP Lideri şunları söyledi:

- 19 Kasım 2022 gecesi icra edilen Pençe-Kılıç Harekatı Türkiye’nin ve Türk milletinin hukuki ve meşru bir hakkıdır. Bu harekata karşı gelen, bu harekatın durdurulmasıyla ilgili dünyaya çağrı yapan HDP, TBMM’ne sızmış düşman bakiyesidir. Böylesi parti görünümlü bir örgütün siyaset hayatımızda bulunması haksızlıktır. Bu bölücü şebeke kapatılmasın da Hazine’den aldığı yardımlarla teröristlere para aktarmaya devam mı etsin? Buna göz mü yumalım? Fahiş adaletsizliğe sesimiz çıkmasın mı? Anayasa Mahkemesi’nin hala neyi beklediğini sormayalım mı? HDP, Türk siyasetine tuzaklanmış zaman ayarlı bombadır. Bu bomba ya bombacıların elinde patlayacak ya da patlatılacaktır. 2023 yılında bölücü siyasete artık son verilmelidir.
# devlet bahçeli # anayasa mahkemesi # pkk # hdp