HDP'li Temelli PKK etkinliğinde Öcalan'a selam gönderdi

Altılı Masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu önümüzdeki günlerde HDP ile görüşmeye hazırlanırken, HDP'li Sezai Temelli, Almanya’da PKK’nın etkinliğine katıldı. Temelli, terör örgütü flamalarıyla donatılan etkinlikte PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a selam gönderdi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde HDP ile görüşeceğini belirterek, “Arkadaşlarım planlamayı yapıyorlar." dedi.

KAFTANCIOĞLU'NDAN HDP AÇIKLAMASI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Kılıçdaroğlu-HDP görüşmesine ilişkin "HDP de Altılı Masa dışındaki tüm siyasi partiler gibi, genel başkanımızın elbette görüşeceği partidir" dedi. Kaftancıoğlu, HDP'yi terör örgütüyle bağlantılı görmedikleri mesajı verdi:

- HDP'yi iktidarın dayattığı ve bütün topluma algılattığı gibi 'HDP eşittir - tırnak içinde - terörle ilişkili' algısıyla, iktidarın bize dayattığı kodlarla mı hareket edeceğiz, yoksa biz mevcut gerçeklik 8 milyon vatandaşın oy verdiği parti olarak mı olaya bakacağız? Olaya bu açıdan baktığımızda, hiçbir sorun olmayacaktır. Süreçler de böyle gidecektir.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmeye hazırlandığı HDP’nin Eski Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Almanya’nın başkenti Berlin’de terör örgütü PKK’nın etkinliğine katıldı.

"ABDULLAH ÖCALAN'A SELAM OLSUN"

Temelli, terör örgütünün flamalarıyla donatılan etkinlikte, seçimde iktidarı göndereceklerini söyleyip PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a selam gönderdi:

- Artık zamanıdır. Bu düzeni değiştirecek bir yolumuz var. Bize bu yolu açan bizi oluşturan sayın Abdullah Öcalan'a da selam olsun

Geçtiğimiz günlerde Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Mustafa Karasu da yayınladığı video ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek açıklaması yapmış, “toplumda umut yarattılar” ifadelerini kullanmıştı.

# Sezai Temelli # pkk # almanya # berlin # Canan Kaftancıoğlu