Ömer Çelik: "Suriye ile en üst düzeyde görüşmenin ajandası oluşturulacaktır"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, "Suriye ile en üst düzeyde görüşmenin ajandası oluşturulacaktır" ifadelerini kullandı.

AK Parti yılın ilk Merkez Yürütme Kurulu toplantısını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yaptı. Toplantı sonrası açıklama Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, Ankara ve Şam arasında savunma bakanları seviyesinde yapılan gelişmeleri değerlendirdi. En üst düzeyde görüşmenin yapılacağını belirten Parti Sözcüsü, "Gelinen noktadan memnunuz. Burada köprü kurma zamanıdır" dedi. Ömer Çelik, İsrail ile normalleşmeyi, erken seçim iddialarını değerlendirdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in öne çıkan başlıkları şu şekilde:

Suriye topraklarının içindeki derinlik terör örgütlerinin Batılı devletlerin desteği ile özel alanı haline gelmiştir. Bu terör örgütlerinin terörist faaliyet merkezlerin ötesinde terörist yapılara petrol çıkaran petrolü satan bir takım ilişkiler ağı bir takım devletler tarafından sunulmuştur. Bunlar artık orada Suriye'nin kaynaklarını sömürerek kendi terör faaliyetleri için para kazanmaya başladılar. Birileri bunları kalıcı kılmaya "devletimsi" yapılar haline getirmeye çalışıyor. Biz bunun bir ülkeye nelere mâl olduğunu Afganistan'da gördük. Sınırımızın dibinde bir Afganistan istemiyoruz. Burada Cumhurbaşkanımız iradesini net ortaya koydu. MİT arasındaki görüşme Rusya'da yapılan görüşme gibi savunma bakanları arasında görüşmeye evrildi. Bundan sonrasında diğer siyasi temaslarla birlikte en süt düzeyde görüşmenin ajandası oluşturulacaktır. Şimdiye kadar gelinen noktadan memnunuz. burada köprü kurma zamanıdır. Bu köprüler kurularak yola devam edilecektir. 

 İSRAİL İLE NORMALLEŞME ADIMLARI

-Hassasiyetlerimizi koruyarak müzakere etmeliyiz ve bunları konuşarak halletmeliyiz. Kudüs konusunda yasa dışı yerleşimler konusunda hassasiyetlerimizi koruyoruz. Mescidi Aksa konusunda hasssasiyetimiz devam ediyor.

 ERKEN SEÇİM OLACAK MI? 

 Erken seçim düzeyinde bir tarih değerlendirmesi değil. 18 Haziran'da yapılmasının yaz gelmiş bulundukları yeri terk ediyorlar. Bir takım tarihlere denk geliyor. O çerçevede biraz daha geriye çekilmesi ile ilgili üst kurullarımızda kesin krarar yok ama olursa haber vereceğim.




# Ömer Çelik # ak parti