Soylu: "O parti terör örgütünün partisidir"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’nin kapatılması davasıyla ilgili konuştu. “O parti terör örgütünün partisidir, hukuk da gereğini yerine getirmelidir” dedi. Bakan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "yargılanacaksınız" sözlerine de tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon yayınında dikkat çeken açıklamalar yaptı. HDP’nin kapatılması davasıyla ilgili konuşan Soylu, “O parti terör örgütünün partisidir, hukuk gereğini yerine getirmeli” dedi:

- Sadece Avrupa ve Amerika dayatıyor diye onların istedikleri hukuk penceresinden her şeye bakmamızı istiyorlar. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Özellikle HDP'nin kapatılması meselesine de böyle bakmamızı istiyorlar. Hukuk, bu siyasi partinin terörle ilişkisini belirlemiştir. (...) KCK'nın başında bir HDP milletvekili var.

Bakan Soylu, terör örgütü PKK'nın HDP'ye yeni seçim talimatının bulunduğu bir belgeyi de gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "yargılanacaksınız" sözlerine de tepki gösterdi. Bakan Soylu, Altılı Masa bildirisinin, CHP tarafından bir Avrupa ülkesi büyükelçisine gönderildiği iddialarını hatırlattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “O büyükelçiyle görüşme ortaya çıkarsa vatana ihanetten yargılanacaksınız” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ayrıca, polislerin şark hizmeti ve mesai saatlerinde düzenlemeye gidildiğini açıkladı.

# süleyman soylu # hdp kapatılsın # hdp