Türkiye genelinde "Müsilaj" operasyonu

Türkiye genelinde organize suç örgütlerine yapılan müsilaj operasyonlarında gözaltına alınan 288 şüpheliden 97'si tutuklandı. Açıklama İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Yazılı açıklamada firari 27 şüphelinin yakalaması için de çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Emniyetin düzenlediği müsilaj operasyonunda 97 kişi tutuklandı

Turizm işletmelerini zor kullanarak çalıştırdıkları, suç örgütüne maddi menfaat sağladıkları belirlenen mafya tipi organize suç örgütlerine yönelik operasyon yapıldı.

Müsilaj operasyonları adı verilen soruşturmalarda 288 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 97'si tutuklandı.

Açıklama İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, söz konusu şüphelilerin, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak", "yağma, tefecilik, tehdit" suçlarını işlediklerini ifade etti

Operasyonlarda 175 adet tabanca, 41 adet tüfek, 2 bin 630 adet fişek, çok sayıda silah parçasının ele geçirildiği bildirildi. Ayrıca esrar, metamfetamin, 10.000 Euro ve çok sayıda çek ve senet de tespit edildi.

Adli mercilere sevk edilen 288 şüpheliden 97’si tutuklandığını ifade eden Bakanlık, 66’sının adli kontrolle, 125'nin ise tedbir uygulanmadan serbest bırakıldığını açıkladı. Firari 27 şüphelinin de yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

# operasyon # tehdit # içişleri bakanlığı # turizm # Müsilaj # suç örgütü # bin