"Bizim yolumuz ya istiklal ya ölüm yoludur"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ak Parti 30'uncu İstişare Toplantısı'nın kapanış konuşmasını yaptı. Kurtuluş mücadelesine dikkat çeken Erdoğan, "Bizim yolumuz ya istiklal ya ölüm yoludur" dedi. Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili de "Beklentilerimiz karşılanmadan NATO'nun genişlemesi konusunda tutum değişikliğine gitmeyeceğiz" mesajı verdi. Cumhurbaşkanı, buğday fiyatını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin Kızılcahamam kampının kapanış konuşmasını yaptı.

Erdoğan, konuşmasında Kurtuluş mücadelesine işaret etti:

- Çürük kabuklara sarılanların akıbeti 1919 Samsun'da başlayan süreçteki mandacı zihniyetin akıbetinden farklı olmayacaktır. Bizim yolumuz ya istiklal ya ölüm yoludur.

NATO'nun genişleme stratejisine ilişkin de mesaj verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin beklentilerine vurgu yaptı:

- Beklentilerimiz karşılanmadan NATO'nun genişlemesi konusunda tutum değişikliğine gitmeyeceğiz. Batının kendi güvenlik ve refahını korumak üzerine kurduğu sistem çatırdıyor. Dünya 5'ten büyüktür. Şimdi kendileri bunu söylemeye başladılar.

Cumhurbaşkanı, milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 3600 ek gösterge çalışmalarını da değerlendirdi. Erdoğan, çalışmanın Meclis'e geleceğini duyurdu:

- Uzunca bir süredir çalışan ve emekli memurlarımızla ilgili 3600 ek gösterge diye bilinen bir hazırlık yürütüyoruz. Nihayet bu çalışmayı tamamladık ve Meclisimizin takdirine sunma safhasına getirdik.

Erdoğan'ın bir haber de çiftçilere verdi. Cumhurbaşkanı Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 2022 hasat döneminde yapacağı buğday ve arpa alım fiyatlarını açıkladı:

- TMO sert ekmeklik buğdaya ton başına 6 bin 50 TL alım, 1000 prim bedeli olmak üzere 7 bin 50 lira ödeme yapacaktır. Ofisimizin arpa alım fiyatı ise ton balına 5 bin 500 lira alım, 500 prim bedeli olmak üzere 6 bin TL olarak belirlenmiştir.
# türkiye # erdoğan # ak parti # güvenlik # cumhurbaşkanı # isveç # haber # nato # 3600 ek gösterge # buğday # bin # kızılcahamam # Toprak Mahsulleri Ofisi # finlandiya