Bakanlar Kurulu toplanıyor

Ankara bu hafta yoğun bir mesai yapacak. Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda Suriye'ye olası operasyon en önemli gündem maddesi olacak. İç ve dış siyasetteki gelişmeler de ele alınacak. Meclis Genel Kurul ve komisyonlarda da kanun teklifleri görüşülecek. Ayrıca Siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

Bakanlar Kurulu,toplantısı ve kanun teklifi görüşmeleri. Ankara baş döndürücü bir haftaya hazırlanıyor.

Bakanlar Kurulu 6 Haziran'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının en önemli gündem maddesi Suriye'ye olası operasyon. Toplantıda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar sunum yapacak.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreci de değerlendirilecek. Ankara'nın yürüttüğü diplomasi trafiği ele alınacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bakanları bilgilendirecek.

Ekonomideki gelişmeler ve Maymun Çiçeği virüsüne karşı Türkiye'nin aldığı tedbirler de Bakanlar Kurulu'nun gündeminde olacak.

Meclis'teki bu hafta hareketlilik yaşanacak. Haftalık çalışmasına 7 Haziran Salı günü başlayacak Meclis Genel Kurulunda Avukatlık Kanunu görüşülecek. Teklife göre, avukatlık stajına fiilen engel olmamak şartıyla herhangi bir işte sigortalı çalışılması avukatlık stajının yapılmasına engel olmayacak. Birden fazla baronun bulunduğu illerde her bir baro tarafından adli yardım bürosu oluşturulacak.

Genel Kurulda daha sonra müsilaj ve imara ilişkin düzenlemeler içeren Çevre Kanununun görüşmelerine geçilecek.

Meclis'teki ihtisas komisyonları da gündemlerindeki kanun tekliflerini ele alacak. Adalet Komisyonu salı günü AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler başkanlığında toplanacak. Komisyonda, Hakimler ve Savcılar Kanunu görüşülecek.

Teklife göre, yargıda hakim ve savcı yardımcılığı müessesesi getiriliyor. Hakim ve savcı yardımcılığı süresi 3 yıl olacak. Hakim ve savcıların, birinci sınıfa ayrılması için en az 3 meslek içi eğitim programına katılması gerekecek.

Adalet Komisyonunda perşembe günü ise Basın Kanununun görüşmelerine başlanması planlanıyor. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda çarşamba günü İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi ele alınacak. KİT Komisyonu da denetim programını sürdürecek.

Bu arada MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 7 Haziran Salı günü, grup toplantılarında hitap edecek.

# istanbul # türkiye # erdoğan # mhp # AKP # bakanlar kurulu # meclis # isveç # gündem # nato # savunma # siyaset # finlandiya