Ağrı'da Korkunç Ölüm! Yol Açma Çalışması Yaparken Uçuruma Yuvarlandı

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde yol açma çalışması yapan iş makinesi uçuruma yuvarlandı. Aralarında iş makinesinin operatörünün de olduğu 4 kişi hayatını kaybetti.

Ağrı'da Korkunç Ölüm! Yol Açma Çalışması Yaparken Uçuruma Yuvarlandı

Ağrı'da olumsuz hava koşulları yaşamı etkilerken yoğun kar ve tipi feci bir kazaya da neden oldu. Taşlıçay ilçesinde Yukarı Düzmeydan köyü Sivrice mezrasında vatandaşlar, koyunlarının kaybolması üzerine yardım talebinde bulundu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile İl Özel İdaresine bağlı iş makineleri vatandaşların yardım talebi üzerine köye yönlendirildi. Kar ve tipi nedeniyle kapanan mezra yolunda ekipler ilerleyemeyince yolu açmak için çalışmalar başladı.

Bu sırada yol açma çalışması yapan N.Ş'nin kullandığı ve içinde 3 vatandaşın bulunduğu İl Özel İdaresine ait kepçe uçuruma yuvarlandı. Kazanın ardından bölgeye yönlendirilen UMKE, jandarma ile arama kurtarma ekipleri arama çalışması başlattı.

İş makinesine ulaşan ekipler, ağır yaralanan iş makinesi operatörü N.Ş'yi sedyeyle yaklaşık 500 metre taşıyarak, düzlük alanda bekleyen paletli ambulansa taşıdı. Ağır yaralanan N.Ş. sağlık ekiplerince Taşlıçay Devlet Hastanesine götürüldü. İş makinesi operatörü N.Ş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gece olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verilen kayıp 3 kişiyi arama çalışmalarına ise sabah devam edildi.

Ekiplerce yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, Raif Aydın, Yasin Taşdemir ve güvenlik korucusu olduğu öğrenilen Mustafa Taşdemir'in cansız bedenlerine ulaşıldı.

Öte yandan Taşlıçay Kaymakamı Emirhan İlkhan, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci de olay yerinde arama kurtarma çalışmalarını koordine etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# ağrı # Hava durumu # kar yağışı # kaza