Gökhan Zan'dan adaylığını geri çeken TİP'e sert tepki!

Türkiye İşçi Partisi Genel Merkezi Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğini duyurmuştu. Gökhan Zan duruma sert tepki gösterdi.

Gökhan Zan'dan adaylığını geri çeken TİP'e sert tepki!

TİP, halkın Lütfü Savaş’a halkın tepkilerinin ardından Hatay’da Gökhan Zan’ı aday göstermişti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan parti, Zan’ı adaylıktan geri çektiğini duyurdu. Gerekçesini de şöyle açıkladı:

"Türkiye İşçi Partisi olarak Hatay halkının iki deprem suçlusu arasında bir seçime zorlanmasının ve Lütfü Savaş’ın CHP adayı olarak dayatılmasının telafisi mümkün olmayan bir ayıp olduğunu ve acılı Hatay halkına bir hakaret anlamı taşıdığını tekrar ifade ediyoruz. Bununla birlikte, Hatay İttifakı’nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair iddialar tarafımıza ulaşmıştır.

Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmiştir. Ancak her ne kadar süreç hukuki mercilere taşınacak olsa da, en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğimizi ilan ediyoruz."

GÖKHAN ZAN GERİ ÇEKİLMİYOR

Gökhan Zan da duruma tepkisini çektiği çektiği video ve sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarla duyurdu:

"Sevgili Halkım Sizlerle bu yola çıkarken asla pes etmeyeceğimi, mücadeleden vazgeçmeyeceğimi, yolumuza engeller çıkarsalar da geri adım atmayacağımı söylemiştim. Halkımızın kaynaklarını ve tercihlerini sömürerek kurdukları saltanatı sürdürmek isteyenler, adaylığımızdan ilk günden beri rahatsız oldular. Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde de bu sefer en iyi bildikleri fetöcü yöntemlere, montajlara sarıldılar. Ama bu sefer sert kayaya çarptılar ve desteğini her zaman yanımda hissettiğim siz değerli hemşerilerimin mücadele azmine ve kararlılığına yenik düşecekler. Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim. Karanlık odaklara, kiralık çetelere ve satılık kalemlere inat güzel günler göreceğiz… “Uğradığım tehdit ve şantajlar hakkında yaptığım suç duyurusu sonrası basın açıklamamı saygıyla paylaşıyorum”

# hatay # 31 mart seçimleri # gökhan zan