TCDD vagonları depremzedelere açıldı

Yurdun dört bir yanı depremzedelere yuva oldu. Yaşam gemileri deprem bölgesine doğru yola çıkarken bir kısım depremzede de TCDD Trenlerinde konaklıyor. Öte yandan ekiplerin arama ve kurtarma çalışmaları da canla başla devam ediyor.

Karadeniz Holding'in 3 bin kişilik 2 yüzer yaşam kenti Hatay'a doğru yola çıktı.

Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan ve Karadeniz Lifeship Rauf Bey yüzer yaşam kentleri, acil insani yardım sağlamak amacıyla ilk kez depremzedelerin yaralarını sarmak için kullanılacak.

Depremzede ailelerin barınabilecekleri, 3.000 kişinin yaşayabileceği 2 yüzer yaşam kentinde yaşam alanlarının yanı sıra, çocuk kreşi, eğitim, sağlık, aş evi ve sosyal alanlarıyla modern bir kentin tüm imkanları yer alıyor. İki yüzer yaşam kentte toplam 1900 öğrenci için eğitim tesisi bulunuyor.
Depremden kurtulanlar Osmaniye'de TCDD vagonlarında misafir ediliyor

Osmaniye Tren Garı'na getirilen 12 vagonda, yaklaşık 1000 depremzedeye sıcak ortam ve kesintisiz enerji imkanı sağlanıyor.

İstanbul’da İDO kullanımında olan ve atıl haldeyken afet gemisine dönüştürülen iki feribot, deprem bölgelerine insani yardım götürecek.

UMKE, yıkılan binaların enkazında yaralılara müdahale edebilmek için adeta zamanla yarışıyor.

Depremin ilk gününden itibaren kentte görevlendirilen UMKE ekipleri, arama kurtarma ekipleriyle enkaz altında yaralı arıyor.

Enkaz altına inen UMKE personeli, zorlu şartlara rağmen yaralılara tıbbi müdahalede bulunarak depremzedelerin hayata tutunmasını sağlıyor.

İstanbul'daki hastaneler de yaralı depremzedelere kucak açtı.

# deprem # TCDD # vagon