Türkiye'nin en büyük Cemevi Külliyesinin temeli atılıyor

Türkiye'nin en büyük Alevi Kültür ve Cemevi Kulliyesinin temel atma töreni 2 Eylül Cumartesi saat 14.00'da Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesinde gerçekleştirilecek. MHP Nevşehir İl Başkanı Adnan Doğu bir açıklama yaparak Nevşehir'deki tüm vatandaşları temel atma törenine davet etti.

Türkiye'nin en büyük Cemevi Külliyesinin temeli atılıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından bağışlanan Hacıbektaş  ilçesindeki arsa üzerine Türkiye'nin en büyük Alevi Kültürü ve Cemevi Külliyesi yapılacak. Hacıbektaş'a kazandırılacak eserin temel atma töreni 2 Eylül Cumartesi günü saat 14.00'da düzenlenecek.

MHP Nevşehir İl Başkanı Adnan Doğu bir açıklama yaparak Nevşehir'deki tüm vatandaşları temel atma törenine davet etti. 

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ALEVİ KÜLTÜRÜ VE CEMEVİ KÜLLİYESİ TEMELİ ATILIYOR

Federasyon Başkanı Mehmet Şahin, projeye dair şu bilgileri paylaştı:

“Hacı Bektaş’ta yapılmaya başlanan bu projenin arsası MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından hibe edildi. Kendisinin burada 6 dönümlük bir arazisi varmış. Şimdi bu arazi üzerine 4 kapı, 40 makam esasıyla 6 bin metrekare kapalı alan zemin üzerine iki katlı bir dergah inşa edeceğiz. Bugün de onun temelini atacağız. Projenin yaklaşık maliyeti 66 milyon TL. Projeyle Federasyon adına çeşitli kurumlardan, kişilerden bağışlar almak suretiyle harekete geçireceğiz.”
“Dergahımızda iki kattan oluşacak. İki tane toplantı ve konferans salonu olacak. İbadet kısmıyla ilgili geniş bir yerimiz olacak. Kütüphane ve dersliklerimiz de yer alacak. Dergahın alt katında da cenazeler için hizmet veren gasilhane vb. bölümler yer alacak. Dergahımız tüm Alevi dergahlarında olduğu gibi Alevi-Sünni demeden her kesme açık olacak. Dergahımızda yer alacak yemekhane kısmına yoldan geçen her canımız gelip rahatlıkla yemeğini yiyebilecek. Ve burada 60-70 kişilik de misafirhanemiz olacak. Yani burası zamanla uluslararası tam bir çekim merkezi olacak.”
“Cemevi Başkanlığı ile ilgili düşüncemiz de şu şekilde. Genel anlamda oldukça yerinde alınmış bir karar ve şu anda 500 yıldır yapılamayan şeyler gerçekleşiyor. Ülkemizin birliği bütünlüğü açısından çok önemli. Alevilerin bu devletin de bir parçası olduğunu, bu devlete ait bir vatandaş olduğunun kabulü noktasında da çok değerli. Cemevi Başkanlığı kararı aynı zamanda Ali’siz Aleviler dediğimiz, Hazreti Ali’yi Alevilik’ten ayıranlara da cevap niteliğinde.”

Türkiye'nin en büyük Cemevi Külliyesinin temeli atılıyor - Resim : 1

# hacıbektaş # hacıbektaş ilçesi # cemevi # külliye