Boğaz geçiş ücreti 5 kat arttı

Türkiye, boğazlardan geçiş ücretini 5 kat artırdı. Yeni geçiş ücreti, tonaj başına 4 dolar olarak belirlendi.

Türkiye, İstanbul Boğazı’ndan geçen ve Çanakkale Boğazı’na girip çıkan gemilerden aldığı ücreti 5 kat artırdı.

1983’te Türkiye, geçiş için Frank para birim üzerinden belirlenen bedelde yüzde 75 indirim uygulayarak 1 Frank’ı 0,80 dolar olarak sabitlemişti.

Sabah’ın haberine göre frank bedeli beş kat artırılarak net tonaj başına 4 dolar olarak belirlendi.

7 Ekim 2022’de düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte şu anda Boğazlar’dan elde edilen fener, tahlisiye ve sağlık rüsumu ücretleri 5 kat artırılarak mevcutta 40 milyon dolar olan gelir 200 milyon dolar seviyesine çıkarılacak.


Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı verilerine göre, 2022 yılının ilk 6 ayında İstanbul Boğazları'ndan toplam 17 bin 35
gemi geçti. Bu gemilerin toplam gros tonu ise yaklaşık 268 milyon oldu.


Geçen yılın ilk 6 ayında ise Boğazdan 19 bin 77 gemi geçti. Bu gemilerin toplam gros tonu ise 303 milyon olarak hesaplandı.

Türkiye'nin bal ihracatı yüzde 76 arttı Ekonomi Bankaların son yedi ayda kârları beş kat arttı Ekonomi TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "29 Ekim'de Togg üretime başlayacak" Ekonomi Ekonomik kriz dar gelirliyi vurdu! Ekonomi "Çiftçi Kan Ağlıyor!" Yurt Konyalı çiftçiden mazot isyanı! Yurt Ekonomi yönetimine Batı'dan alkış! Ekonomi Memurlardan dikkat çeken anket! Ekonomi Vatandaşlar borç batağında! Ekonomi Memurların zam pazarlığında son durum ne? Ekonomi Moddy's Mehmet Şimşek ekonomisini övdü Ekonomi İstanbul hazır giyim ve moda fuarı Ekonomi