Erdoğan ve Putin tahıl koridorunu görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Görüşmede, tahıl koridoru ele alındı. Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasında diplomasinin yeniden canlandırılması vurgusu yaptı. İki liderin gündeminde, Türkiye’de kurulacak olan gaz merkezi de vardı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, tahıl koridoru anlaşmasının 120 gün süreyle uzatılması konusundaki yapıcı tutumu için Putin'e teşekkür etti.

Erdoğan, görüşmede Rusya ile Ukrayna arasında diplomatik görüşmelerin yeniden canlandırılması gerektiğine vurgu yaptı. Rus ve Amerikan İstihbarat Başkanlarının Türkiye'deki temaslarının sahada kontrolsüzlüğün önüne geçilmesi açısından anahtar rol oynadığını söyledi.

Erdoğan-Putin görüşmesinde, Türkiye’de kurulacak olan gaz aktarma merkezi de ele alındı. Erdoğan, enerji konusunda Rusya ile ortak hedeflere bir an önce ulaşmak için ekiplerin gereken teknik, hukuki ve ticari değerlendirmeleri yapacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, İstanbul'daki terör saldırısı için ilettiği taziye dolayısıyla Rusya Devlet Başkanı Putin'e teşekkür etti.

# recep tayyip erdoğan # vladimir putin # türkiye # rusya # tahıl koridoru