Kahramanmaraşlı depremzede Azerbaycanlı hayırseverlere müteşekkir

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde evi ağır hasar gören ve çadır kentte kalan Abbas Çalık, Azerbaycan'dan gönderilen yardımların içine iliştirilen notu okuduğunda duygulu anlar yaşadı.

Kahramanmaraşlı depremzede Azerbaycanlı hayırseverlere müteşekkir

Asrın felaketi" olarak nitelendirilen, 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgeye destek için adeta seferberlik başlatan Azerbaycan'dan gönderilen yardımların yanı sıra kolilere iliştirilen notlar da gönülleri fethediyor.

Onikişubat ilçesindeki evi depremde ağır hasar gören ve Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü'nde kurulan çadır kentte yaşamaya başlayan depremzede Abbas Çalık, çocukları için gelen yardım paketini açtığında, Azerbaycanlı İmanova Nergiz'in gönderdiği yardımların içinde bir de not buldu.

Nergiz'in yazdığı notta "Merhaba ağabeylerim, ablalarım ve kardeşlerim. Türkiye'deki depreme çok üzüldüm. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Sizi çok seviyorum." ifadelerinin yer aldığını gören Çalık, duygulandı.

Notta yer alan telefon numarasını arayarak İmanova Nergiz ile görüşen Çalık, "Emanetinizi aldık. Yüreğiniz çok büyük, çok çok teşekkür ederiz. Hediye değil düşünce önemli. Çok büyük bir düşünce. Allah başa vermesin, size de vermesin, kimseye vermesin." dedi.

Nergiz'in deprem bölgesindeki durumu sorması üzerine Çalık, yaraların sarılmaya başlandığını belirtti. Nergiz ayrıca Çalık'a, deprem bölgesi için maddi yardımda da bulunduğunu iletti.

"BU AĞIR BADİREDE ONLAR DA ELİNİ TAŞIN ALTINA ATTI"

Çalık, görüşmenin ardından AA muhabirine, Azerbaycanlıların depremler sonrası büyük fedakarlık örneği gösterdiklerini belirterek, "Yüreği büyük insanlar, kardeşlerimiz, soydaşlarımız. Mutlu olduk, ötesi yok. Bu ağır badirede onlar da ellerini taşın altına attı, bir şeyler vermek için yardımcı oldu. Gerçekten son derece mutlu olduk. Hepsine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# Azerbaycan # depremzede