Bakan Akar: "Liderler düzeyinde görüşmeler olabilir"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye ile görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, sürecin olumlu gelişmesi sonrası liderler düzeyinde görüşmeler olabileceğini belirtti.

Bakan Akar: "Liderler düzeyinde görüşmeler olabilir"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Suriye görüşmelerine ilişkin kritik açıklamalar geldi. Bakan Akar, istihbarat ve bakanlar düzeyinde gerçekleşen görüşmeleri hatırlatarak, "Bu sürecin olumlu gelişmesinden sonra, durumlar uygun olduğu takdirde liderler düzeyinde görüşmeler olabilir" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

- İstihbarat kurumları arasında görüşmeler oldu. Sonra Bakanlar arasında görüşmeler oldu. Bu sürecin olumlu gelişmesinden sonra, durumlar uygun olduğu takdirde liderler düzeyinde görüşmeler olabilir.
 - Hakan Fidan ile yaptığımız toplantıda, biz endişelerimizi ifade ettik. Bu konuda herhangi bir olumsuz dönüş olmadı. Bizim asıl amacımızın terörle mücadele olduğunu söyledik.
- İlk bir tanışma oldu, görüşeceğiz, konuşacağız. Biz hedefi ortaya koyduk, hedef teröristler. Suriyeli kardeşlerimize de diyoruz ki; hiçbir şekilde onlara zarar gelebilecek şekilde davranmadık.
- Temel hedefler konusunda, mültecilerin önlenmesi konusunda ve terörle mücadele konusunda konuştuk. Bu konuları geliştirmeye çalışacağız.
- İki konu var. Bir bu şekilde görüşmelerin herhangi bir yerde yapılması, bunların üzerinde çalışılıyor, biz onlarla mutabık olabileceğimizi anladık. Bu sürecin artarak gelişmesi temennimiz.
# Milli Savunma Bakanlığı # hulusi akar # suriye # türkiye