Perinçek-İsviçre Davası Trento Üniversitesi'nde  

Perinçek-İsviçre Davası, İtalya'nın Trento Üniversitesi'nde derste anlatıldı. Daha önce Arif Can Soykan isimli Türk öğrenci tarafından derste sunumu yapılan ve Ermeni meselesinde temel teşkil eden dava, geçen sene müfredatta olmamasına rağmen bu sene derste işlendi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde Ermeni Soykırımı yalanı konusunda İsviçre devletine karşı kazandığı dava, bir İtalyan üniversitesindeki derste anlatıldı.

İtalya'da bulunan Trento Üniversitesi'nde geçtiğimiz yıl Ermeni bir öğrencinin Ceza Hukuku dersinde Ermeni Soykırımı yalanını anlatacağını öğrenen Karşılaştırmalı Avrupa Hukuku ve Uluslararası Hukuk Lisans öğrencisi Arif Can Soykan, konunun tartışmalı olduğunu söyleyerek dersin hocasına itirazda bulundu.

Hocasının “Sen de bu konu ile ilgili bir sunum yap o zaman.” sözünün ardından Soykan, Perinçek-İsviçre davası tutanakları ve çeşitli kaynaklar üzerinden bir sunum yaptı.

Yaşanan bu gelişmelerinde sonucunda Perinçek-İsveç Davası, bu yıl Trento Üniversitesi Uluslararası Temel Hak ve Özgürlüklerin Korunması dersinde işlenmeye başlandı.

1915 olaylarına ilişkin devletimizin uluslararası arenada görüşlerinin olması gerektiğini belirten Arif Can Soykan, bu durumun Perinçek-İsviçre Davası’nın önemini daha da artırdığını ve hukuki açıdan elimizdeki tek somut dava olduğunu belirtti.

# italya # türkiye # isviçre # vatan partisi # Doğu Perinçek # perinçek-isviçre davası # Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi