Türkiye'den ABD'ye "Suriye" tepkisi: Büyükelçi Bakanlık'a çağırıldı

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK’nın işgalindeki bölgeleri ziyaret etti. Ziyarete, Türkiye ve Suriye Dışişleri Bakanlıklarından tepki geldi.

ABD Genelkurmay Başkanı, YPG/PKK'yı ziyaret etti.

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay Dave Butler, General Milley'in, IŞİD ile mücadele misyonuyla ilgili güncel bilgi aldığını ve kuvvet koruma tedbirlerini incelediğini iddia etti.

Amerikan medyasındaki haberlere göre, General Milley, kendisiyle seyahat eden muhabirlerin sorularına yanıt verdi. ABD Genelkurmay Başkanı, Suriye’de yaklaşık 900 Amerikan askerinin konuşlandırılmasının alınan riske değip değmeyeceğine ilişkin soruya, “evet” yanıtını verdi.

Ziyarete, Türkiye ve Suriye Dışişleri Bakanlığından tepkiler geldi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley'in, Suriye'nin kuzeydoğusuna gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin izahat istendi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “Haber vermeden üst düzey bir ABD’li yetkilinin Suriye’nin kuzeydoğusundaki askeri üsse gitmesi yasa dışı ve ülkenin toprak bütünlüğüne yönelik alçakça bir ihlal” denildi.

# Jeff Flake # abd # türkiye # suriye # dışişleri bakanlığı