Diyette Olanlar Gözünü Dört Açsın! Tatlı İsteğinizi Bastıracak Sağlıklı Atıştırmalıklar!

Diyette olup da tatlı yeme isteği olanlar gözlerini dört açsın! Hem sağlıklı hem de kalorisi düşük atıştırmalıkları sizin için araştırdık!

Diyette Olanlar Gözünü Dört Açsın! Tatlı İsteğinizi Bastıracak Sağlıklı Atıştırmalıklar!
Tatlı İsteğinizi Bastıracak Sağlıklı Atıştırmalıklar!

Doğal yollarla ve sağlıklı besinlerle evde hazırlayabileceğiniz birbirinden güzel atıştırmalıklar hazırlamak artık çok kolay! Sizin için hazırladığımız sağlıklı atıştırmalıkların detaylı tarifi yazımızda!

İçinizdeki Tatlı İsteğine Son!

Zaman zaman içimizde oluşan tatlı krizleri ve tatlı yeme alışkanlığı sağlıksız beslenmemize yol açıyor. Peki, hem sağlıklı hem de tatlı ihtiyacımızı giderecek besinler yok mu? Elbette var. Şimdi vereceğimiz tarifleri mutlaka kaydedin! Sağlıklı aynı zamanda doğal ürünlerle elde ettiğiniz muhteşem ikililere bayılacaksınız. Elinizin altında, her mutfakta bulunabilecek malzemelerle hızlıca hazırlayabileceğiniz nefis pratik atıştırmalıklar tam size göre. Bu ikililer kan şekerini dengeleyerek tatlı ihtiyacınızı bastırmaya yardımcı oluyor. Gelin birlikte tatlı isteğinizi bastıracak sağlıklı atıştırmalıklara göz atalım.

Tatlı İsteğini Bastıracak Muhteşem İkililer

Hurma ve Fıstık Ezmesi İkilisi

Hurma ve Fıstık Ezmesi İkilisi

  • 2 adet hurma + 1 tatlı kaşığı şekersiz fıstık ezmesi = 95 kalori
  • Hurmalarınızın çekirdeklerini çıkartarak ikiye ayırın. İkiye ayırdığınız hurmaların içerisine fıstık ezmenizi koyun ve afiyetle yiyebilirsiniz.
  • Muz ve Kakao İkilisi

Muz ve Kakao İkilisi

  • 1 adet küçük boy muz + 1 yemek kaşığı kakao = 75 kalori
  • Muzunuzu çatal yardımıyla güzelce ezin. Ezdiğiniz muzun içerisine kakaoyu koyun ve küçük toplar halinde yuvarlayın. Atıştırmalığınız hazır, afiyet olsun.

Elma ve Tarçın İkilisi

Elma ve Tarçın İkilisi

  • 1 adet orta boy elma + 1 çay kaşığı tarçın = 55 kalori
  • Elmanızı güzelce yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan doğrayın. Doğradığınız elmanın üzerine tarçını serpiştirin ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Ceviz ve İncir İkilisi

Ceviz ve İncir İkilisi
  • 1 adet kuru incir + 2 adet ceviz içi = 95 kalori
  • Bıçak yardımıyla incirinizi ortadan kesin. Kestiğiniz incirin içerisine ceviz içini yerleştirin. Atıştırmalığınız hazır, afiyet olsun.

Hepsinin tadı birbirinden güzel olan bu muhteşem ikilileri denemeyen kalmasın! Ara öğünlerinizde, tatlı krizleriniz de ya da diyet listenizde mutlaka bu muhteşem ikilileri bulundurun. Ayrıca muhteşem ikililerin yanında dilediğiniz bitki çayını ya da yeşil çayı tüketebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

# diyet