ABD’de orduya güven yüzde 50’nin altında

Amerika halkının ABD ordusuna güveni azaldı. Ronald Reagan Vakfı’nın araştırmasına göre ABD ordusuna güvenmeyenlerin oranı yüzde 52 oldu. Nedeninse “komuta kademesinin aşırı politize olması” olarak açıklandı.

ABD’de yapılan bir araştırmada, orduya olan güven yüzde 50’nin altında düştü. California merkezli Ronald Reagan Vakfı’nın kamuoyu araştırmasında ABD halkının son yıllarda orduya olan güven eksikliğinin devam ettiğini ortaya koydu. 

Kasım ayında ABD’nin farklı eyaletlerinde yapılan araştırmasında ABD halkının sadece yüzde 48’inin orduya güven duyduğu tespit edildi. Böylece ABD halkının yüzde 52'si Amerikan Silahlı Kuvvetlerine güvenmediği belirlendi. 2018’de yüzde 70’lerde olan güvenin son dört yılda yüzde 50’nin altına geriledi.  

Katılımcıların yüzde 62’si orduya güvensizlik nedeni olarak komuta kademesinin giderek siyasallaşmasını gösterdi. ABD halkına orduya katılmak isteyip istemediğine de yönelik soruldu. “Asla Katılmak İstemiyorum”, "Katılmaya İstekli Değilim” yanıtı verenlerin oranı yüzde 54 oldu. 

ABD’nin Ukrayna’ya yardımına desteğin sürmesini isteyenlerin oranı da yüzde 57 olarak belirtilendi. Çalışmada, Demokratların yüzde 73’ü, Cumhuriyetçilerin ise yüzde 51’inin Ukrayna’ya yardımların devam etmesine destek verdiğini belirtti.

NATO’ya güvenin yüzde 60 olduğu kaydedilen kamuoyu yoklamasında, katılımcıların yüzde 54’ünün ABD’nin Çin konusunda net bir stratejiye sahip olmadığını dile getirdi. Katılımcıların yüzde 71’i de Rusya-Ukrayna savaşının Tayvan'ı işgal etmek için Çin’e ilham vereceği görüşüne sahip.

# abd # nato # abd ordusu