ABD'den YPG/PKK'lı teröristlere sualtı eğitimi

PKK/YPG'ye binlerce tır silah ve mühimmat desteği veren ABD teröristlere peş peşe eğitim verdi. Hava eğitiminden sonra teröristlere dalgıçlık eğitimi de verildi. Teröristler Münbiç'in Karakozak bölgesindeki eğitimde Fırat Nehri üzerinden Türkiye’ye sızma talimleri yaptı.

ABD, köşeye sıkışan kara gücü PKK/YPG'ye peş peşe eğitim verdi.

PKK/YPG'ye binlerce tır silah ve mühimmat desteği veren ABD, teröristlere Türkiye sınırına 25 km uzaklıkta bulunan bölgede hava tatbikatı yaptırdıktan sonra bu sefer de dalgıçlık eğitimi verdi.

Yenişafak'ın haberine göre teröristler Münbiç'in Karakozak bölgesindeki eğitimde Fırat Nehri üzerinden Türkiye’ye sızma talimleri yaptı.

Türkiye’nin tepki gösterdiği bu duruma rağmen ABD teröristleri eğitmeye devam ediyor. Türkiye’deki kritik noktalara terör saldırısı yapmayı planlayan PKK, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki sabotajcı teröristlerini Türkiye’ye sızmak için tek kişilik paramotorlar kullanmaya başladı.

Alınan önlemlerle, paramotorlarla geçişleri sıfıra inen PKK bu defa da nehirler üzerinden Türkiye’ye sızmaya çalışıyor.

Türkiye içindeki Akdeniz ve Amanoslar açılım gruplarını yeniden oluşturmak için harekete geçen PKK, Suriye’de ABD desteğinde eğittiği teröristlerini Türkiye’ye sızdırmak için Fırat nehrini kullanmaya başladı.

PKK’nın Akdeniz ve Amanoslar açılım grubu için eğittiği teröristleri Suriye’nin Lazkiye kentinden Hatay’ın Samandağ ilçesine geçişini planladığı tespit edildi. PKK’nın bu geçiş için teröristlere Münbiç’in Karakozak bölgesinde dalgıçlık eğitimi verdiği belirlendi.

PKK’nın teröristlere 15 gün süreyle tüp ve dalgıç kıyafetiyle eğitim verdiği, eğitim malzemelerinin içinde ise Avrupa ülkelerinden temin edilen su altında hızla ilerlemeyi sağlayan elektrikli cihaz olduğu tespit edildi.

# abd # PKKYPG # pyd # suriye