Batı Şeria'da Son 24 Saatte 8 Filistinli Öldürüldü

Hamas'ın İsrail'e kabul ettirdiği insani ara ve esir takası kapsamında İsrail, 26 İsrailli esire karşı 78 Filistinli esiri serbest bıraktı. Ayrıca Gazze Şeridi'ne yakıt, gıda ve tıbbi yardım taşıyan tırlar da girmeye devam ediyor. Son 24 saat içinde Batı Şeria'da 8 Filistinli öldürüldü.

Batı Şeria'da Son 24 Saatte 8 Filistinli Öldürüldü

Hamas'ın silahlı direnişi İsrail'i masaya oturttu. İsrail insani ara ile esir takasını ve Gazze Şeridi'ne yakıt, gıda ve tıbbi malzeme girişini kabul etmek zorunda kaldı. İsrail, 26 İsrailli esire karşı 78 Filistinli esiri serbest bıraktı. İnsani ara kapsamında Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze Şeridi'ne yardım tırları geçmeye devam ediyor. Hamas, insani aranın, Gazze'nin tüm bölgelerine ulaştırılmak üzere günlük 200 yardım tırı ile 4 yakıt tırının girişini kapsadığını duyurmuştu.

Ancak İsrail Filistinlileri öldürmeye devam ediyor. Son 24 saat içinde Batı Şeria'da biri çocuk 8 Filistinli öldürüldü, 25'ten fazla kişi de İsrail işgal ordusuyla Cenin, Nablus ve El-Bireh'te yaşanan çatışmalarda yaralandı. İsrail'e karşı savaş farklı cephelerde devam ediyor.

İsrail'e ait bir kargo gemisinin Cuma günü Hint Okyanusu'nda bir dron tarafından saldırıya uğradığı bildirildi. Öte yandan Dünya halklarının Filistin'e desteği artarak devam ediyor. Hafta sonu pek çok ülkede Filistin'e destek eylemleri düzenlendi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# filistin # hamas # israil # Batı Şeria