Belçika'da akıl almaz olay: Mülteci kadını hastaneye almadılar

Belçika'da akıl almaz bir olay yaşandı. 23 yaşındaki Moritanyalı sığınmacı, doğum yapmak üzereyken kaldırıldığı hastane tarafından kabul edilmedi. Olayın basına yansıması sonrası hastane personeli açığa alınırken hastane yetkilileri durumun "istisnai" olduğunu belirtti.

Belçika'da akıl almaz olay: Mülteci kadını hastaneye almadılar

Moritanya'dan Belçika'ya iltica eden 23 yaşındaki sığınmacı, doğum yapmak üzereyken UZ Jette hastanesinin acil servisine başvurdu. Acil servis görevlisi, sığınmacının sağlık sigortası veya göçmen kaydı olmadığı gerekçesiyle 2 bin avro para talep etti. Parayı karşılayamayan sığınmacı kadın, başka bir hastaneye giderek burada doğum yaptı.

Olayın Belçika basınına yansıması sonrası UZ Jette hastanesinin yetkilileri bir açıklama yaptı. Açıklamada, durumun "istisnai bir durum" olduğu belirtilirken, para talep eden acil servis görevlisinin açığa alındığı ifade edildi.

Belçika basınına konuşan yetkili, "Prensip olarak başvuran herkese durumu ne olursa olsun sağlık hizmeti sağlıyoruz. Yaşanan son olayı çok ciddiye alıyoruz. Bunu yapan görevli cezalandırılmıştır." dedi.

BELÇİKA'DA MÜLTECİ KRİZİ

Avrupa'nın pek çok ülkesinde yaşanan mülteci krizi, Belçika'da da yoğun hissediliyor. Bir yılı aşkın süredir Belçika'ya başvuran mültecilere kalacak yer gösterilmesi ve sağlık hizmetinin sağlanması konusunda krizle boğuşan Belçika'da, Federal Sığınmacı Kabul Kurumu, (Fedasil) bekleme listesinde 2 bin 700 kişi bulunduğunu, kapasitesi dolduğu için kabul sürecinin yavaş ilerlediğini, sığınmacılara hizmet veremediğini savunuyor.

Fedasil'in kabul merkezlerine alınamayan sığınmacıların bir kısmı sokaklarda yatıp kalkıyor, bazıları ise metruk binalarda yaşıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# Belçika # mülteci krizi