Hizbullah'tan Üçlü Görüşmeye Dair İlk Açıklama

Hizbullah, Hamas ve İslami Cihad temsilcileri bir araya geldi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada Nasrallah'ın örgüte mektup gönderdiği ve 7 Ekim'den bu yana öldürülenler için "Kudüs Yolunda Şehit" ünvanı verilmesi gerektiğini belirttiği bildirildi.

Hizbullah'tan Üçlü Görüşmeye Dair İlk Açıklama

İsrail ordusu ile 8 Ekim'den bu yana çatışmalarını sürdüren Lübnan'daki Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad En Nahhale ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Salih El Aruri ile görüştü. Yapılan açıklamada 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenler için "Kudüs Yolunda Şehit" ünvanı verilmesi gerektiği belirtildi.

Hamas'tan Üçlü Görüşmelerle İlgili Açıklama

Sptunik'in haberine göre Hizbullah'ın resmi Telegram hesabından yapılan açıklamada, Nasrallah'ın, Nahhale ve Aruri ile yaptığı üçlü görüşmeye ilişkin bilgi verildi. Görüşmede, Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısı ve Lübnan-İsrail sınırındaki çatışmalar başta olmak üzere Gazze'de yaşanan son gelişmelerin ele alındığı belirtildi. Açıklamada, "İsrail'in Gazze ve Filistin'e yönelik acımasız saldırısının durdurulması için direniş cephesinin bu hassas süreçte gerçek zaferi elde etmek adına yapması gerekenler değerlendirildi" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca, görüşmede, gelişmelerin günlük olarak takip edilmesi ve daimi koordinasyon içerisinde kalınması konusuna vurgu yapıldığı aktarıldı.

7 Ekim'den Beri Öldürülenler İçin "Kudüs Yolunda Şehit" Ünvanı Verilmesi

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hamas Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Salih El Aruri ve İslami Cihad lideri Ziyad En Nahhale ile birlikte savaşın başlamasından bu yana ilk kez kamuoyuna bir açıklama yaptı. Nasrallah, örgüt birimlerine bir mektup göndererek 7 Ekim'den itibaren öldürülenlere "Kudüs yolunda şehit" unvanı verilmesi gerektiğini belirtti. Toplantının ardından Hizbullah, "Gazze ve Filistin'de direnişin gerçek zafere ulaşması ve Gazze ile Batı Şeria'daki saldırganlığın durdurulmasının" yollarının tartışıldığını duyurdu.

# Kudüs # hamas # hizbullah # nasrallah