İran'dan Türkiye'ye taziye mesajı: "İran halkını derinden üzmüştür"

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası İran, Türkiye'nin acısını paylaştığını belirtti. Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhbir, Fuat Oktay'a yazdığı mektupta "Kardeş ülke Türkiye'de meydana gelen deprem hadisesi İran İslam Cumhuriyeti halkını derinden üzmüştür" ifadelerini kullandı.

İran'dan Türkiye'ye taziye mesajı: "İran halkını derinden üzmüştür"

Türkiye depremin yaralarını sarmaya çalışırken komşulardan destek de gecikmedi. İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir, Türkiye’de meydana gelen büyük depremin ardından Türk mevkidaşı Fuat Oktay'a gönderdiği taziye mektubunda, İran İslam Cumhuriyeti'nin, Türkiye Cumhuriyeti halkının acısını paylaştığını ve bu ülkeye acil yardım göndermeye hazır olduğunu ifade etti.

Muhbir mektubunda, “Kardeş ülke Türkiye'de meydana gelen ve çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan acı deprem hadisesi, şahsımı ve İran İslam Cumhuriyeti halkını derinden üzmüştür. Zat-ı Aliniz ve kederli Türkiye halkına samimi duygularımla taziyelerimi sunuyor, depremde hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

# iran islam cumhuriyeti # türkiye # Muhammed Muhbir