Macaristan AB'nin Ukrayna'ya mali yardımını veto etti

AB ülkesi Macaristan, ABD'nin dayattığı yaptırımlara ve AB'nin Ukrayna'ya yardım planına karşı. Victor Orban yönetimi, Brüksel'de yapılan son toplantıda Ukrayna'ya 2023'te yapılması öngörülen 18 milyar avroluk mali yardım paketini veto etti.

Başbakan Victor Orban önderliğindeki Macaristan'ın Avrupa Birliği ile fikir ayrılığı derinleşiyor. Orban yönetimi AB'nin Ukrayna'ya yardımlarından rahatsız.

Daha önce ABD'nin baskısı ile AB'nin Rusya'yı hedef alan yaptırımlarına karşı duran Macaristan şimdide AB'nin Ukrayna'ya mali yardımına karşı çıktı.

AB üyesi 27 ülkenin maliye bakanlarının Belçika'da bir araya geldi. Brüksel'deki toplantıda gündem Ukrayna'ya yapılacak mali yardımdı. Gelecek yıl için 18 milyar avroluk yardım paketi tartışıldı. Macaristan mali yardım paketini veto etti.

Macaristan'ın vetosuna karşılık olarak, AB ülkeleri Macaristan'a fon gönderme kararını erteledi. Macaristan'ın vetosunu aşan ve 26 üye ülkenin desteklediği bir çözüm aranacağı açıklandı.

26 AB ülkesini karşısına alan Macaristan, AB'nin bütün olarak Ukrayna'ya mali destek sağlamasına ve bunun için ortak borçlanmasını kabul etmiyor. Ukrayna'ya yardım etmekte ısrarcı olan ülkelerin kendi imkanlarını kullanması gerektiğini savunuyor.

# Ukrayna # macaristan # orban # rusya