Putin: Türkiye'de Avrupa için büyük doğal gaz merkezi kurulabilir

Rusya lideri Vladimir Putin, Avrupa'ya gaz tedarikiyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Enerji Haftası etkinliğinde konuşan Putin, Türkiye'de büyük bir doğalgaz merkezi kurabileceklerini kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa'ya gaz sevkiyatı için Türkiye'yi işaret etti. Türkiye'de büyük bir merkez kurulabileceğini söyledi:

- Rusya, önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında Avrupa’ya enerji kaynakları tedarik etmeye hazır. Ortaklarımız da bunu isterse, Kuzey Akım boru hatları üstünden iletilemeyen gazı, Türkiye’de büyük bir gaz dağıtım merkezi oluşturarak Karadeniz bölgesine ulaştırabiliriz.

Enerji Haftası etkinliğinde konuşan Putin, Avrupa'daki doğalgaz krizine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

- Petrol piyasalarına yönelik hiçbir müdahale, hiçbir rezerv kullanımı enerji sorununu çözemez. Rusya, kışın dahil Avrupa’ya enerji sevkiyatına hazır, top onların sahasında.

 Rusya lideri, Kuzey Akım sabotajıyla ilgili de konuştu. Sabotajları uluslararası bir terörizm olarak nitelendirdi:

- Kuzey Akım sabotajlarının ardında Rusya ve Avrupa'nın ilişkilerini kesmek isteyenler var.

Kuzey Akım 2'deki bir boru hattının halen çalışır durumda olduğunu söyleyen Rusya Devlet Başkanı, bu projenin kurtarılabileceğini kaydetti:

- Avrupa Birliği'nin Rus petrolüne getirdiği tavan fiyat uygulamasını eleştiren Putin, Moskova'nın tavan fiyat isteyen ülkelere doğalgaz satmayacağını ifade etti. Putin, 2025 yılına kadar Rusya'nın doğalgaz ve petrol ihracatında bir azalma beklemediklerini de aktardı.  
# Putin # Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin # doğal gaz # amerika