Reuters'a konuşan üst düzey yetkili bu habere ne diyecek?

İngiltere'nin en büyük ajansı Reuters Haber Ajansının Türkiye düşmanı haberleri devam ediyor. En son "Erdoğan düşmanlığı yapabilecek eleman aranıyor" duyurusuyla gündeme gelen Reuters'ın Türkiye karşıtı haberlerine bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Dünya çapında gelişmeleri ABD ve İngiltere gözüyle haberleştiren ve yayan, Reuters Haber Ajansı Türkiye karşıtı haberlerine devam ediyor. Sık sık "Reuters'a konuşan Türk yetkili" başlığıyla Türkiye gündemine dair çarpıtıcı haberler yapan Reutersbu sefer de personel ilanı duyurusunda, Erdoğan düşmanlığı yapabilecek gazeteci aradığını duyurdu.


Reuters sık sık Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti içerisinde yönetici düzeyde isimlerle röportajlar yaptığını, Türk yetkililerden resmi açıklamaların dışında veya öncesinde de bilgi aldığını içeren haberler de servis ediyor.


İngiltere'nin en büyük ajansı olan Reuters(ROYTIRS'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki ilanına dünya çapında yayın yapan TRT World'den yanıt geldi.
Söz konusu ilana, Türkiye'nin uluslararası alanda etkili, İngilizce yayın yapan kanallarından TRT World'den benzer dille yanıt geldi.


"TRT WORLD İŞ İLANI PAYLAŞIMI"

"Britanya hükümetlerinin art arda gelen Kovid-19 salgını, Brexit, küresel ekonomik kriz gibi büyük meydan okumalara yanıt vermekte başarısız olması, İngiliz siyasetini bir karmaşa içine soktu. Kısa süreli İngiliz hükümetleri. ülkenin geleceğini belirsizlik içinde bırakıyor ve İngiltere’yi Avrupa’dan uzaklaştırıyor. Kraliçe Elizabeth’in ölümüyle birlikte, Orta Çağ’dan kalma bir yönetim biçimi olarak Kraliyet’in modern çağda varlığı tartışmaları hız kazandı. Bu konularda kapsamlı haberler yapabilecek, kalemi kuvvetli muhabirlere ihtiyacımız var."

Özellikle Türkiye merkezli olaylarda, görüş olarak sık sık YPG/SDG/PKK güçlerine başvurarak haber yapan Reuters, SDG'nin sözde lideri Mazlum Abdi ile de röportaj yaptı.

Reuters, Türkiye ile Suriye işbirliğine de el attı, suyu bulandırmaya çalıştı. "Esad Erdoğan’la görüşmek istemiyor" başlığıyla yayınlanan haberde Esad'ın Erdoğan'la görüşmek istemediği iddiası paylaşıldı.

Türkiye'yi yalan haber ve dezenformasyonda zirve ülke olarak gösterdi.

# Reuters # trt