Milyonlarca öğrenci için yarın ders zili çalacak

2 haftalık yarıyıl tatili sona erdi; okullarda ikinci dönem başlıyor. 19 milyonu aşkın öğrenci, Pazartesi günü ders başı yapacak. Ancak yurt genelinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

Milyonlarca öğrenci için yarın ders zili çalacak

Eğitim öğretimde ikinci dönem için ders zili Pazartesi günü çalacak.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında 19 milyonu aşkın öğrenci, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından ders başı yapacak.

Ancak yurt genelinde etkisini arttıran kar yağışı, bazı il ve ilçelerde eğitim öğretimde aksamalara neden oluyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle okullar, Muş, Elazığ ve Bingöl’de 2, Bitlis, Tunceli, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep, Sivas, Hakkari, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da birer gün tatil edildi.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, okullarda ikinci yarıyılda alınacak tedbirlere ilişkin genelge yayımladı. Genelgeye göre, okul servisleri 6 Şubat'tan itibaren bir hafta boyunca kesintisiz denetlenecek ve eğitim-öğretim yılı süresince planlı denetimlere devam edilecek. Ayrıca, uyuşturucuyla mücadele için okul önlerinde, kafelerde denetim yapılacak.


Öğrenciler, 17-20 Nisan 2023'te ikinci ara tatillerini yapacak, eğitim öğretim dönemi 16 Haziran 2023'te sona erecek.

# eğitim # öğretim