Araç sahipleri dikkat! Son gün 31 Ocak

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ilk taksiti için son ödeme günü 31 Ocak... Faiz ödememek için tüm araç sahiplerinin 31 Ocak'a kadar MTV'yi ödemesi gerekiyor.

Araç sahipleri dikkat! Son gün 31 Ocak

Milyonlarca araç sahibine çok önemli bir duyuru yapıldı. Bu duyuruda 31 Ocak’a kadar tüm araç sahiplerinin işlemlerini halletmesi gerektiği belirtilerek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin başladığı ifade edildi. Bununla beraber MTV ödemelerinin ilk taksiti 31 Ocak’ta sona ereceği aktarıldı ve araç sahiplerinin 31 Ocak’a kadar PTT ya da vergi dairelerine giderek MTV ödemelerini yapması gerektiği vurgulandı.

2 TAKSİT HALİNDE ÖDENİYOR 

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ilk taksiti ocak ayında, 2. taksiti ise temmuz ayında yapıldığı belirtildi ve MTV ödemelerinin 31 Ocak tarihine kadar ödenmesi gerektiği aktarıldı.

Bununla beraber 2023 yılına ait MTV’nin ilk taksit ödemeleri İnteraktif Vergi Dairesi ve Dijital Ödeme Noktasında “Hızlı Ödeme” ekranından MTV 1. taksit ödemeleri gerçekleşeceği vurgulandı ve yeniden değerleme oranına göre 2023 yılında ödenecek en düşük MTV 219 lira, en yüksek MTV tutarı ise 101 bin 152 lira olarak belirlendiği duyuruldu.

31 OCAK VE 1 TEMMUZ'DA ÖDENECEK

Konu ile ilgili olarak MTV ödemeleri, her yıl olduğu gibi 2 taksite bölündüğü MTV ödemelerinin ilk taksiti Ocak ayında, ikinci taksiti ise Temmuz ayında yapıldığı ifade edildi. Ayrıca Ocak ayında yapılan ödemeler 1 Ocak – 31 Ocak tarihlerinde tamamlanırken, Temmuz ayında yapılacak olan ödemeler 1 Temmuz – 31 Temmuz tarihlerinde gerçekleşeceği bildirildi.

# motorlu taşıtlar vergisi # gelir idaresi başkanlığı