Kur Korumalı Mevduat'tan Çıkış Hızlandı! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis'teki 12. Kalkınma Planı görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. KKM Sistemi'nden belli bir çıkış sürecinin başladığını söyleyen Yılmaz, "Ama bu bir anda gerçekleşecek durum değil'' dedi. Yılmaz ayrıca Avrupa'ya yönelime işaret etti.

Kur Korumalı Mevduat'tan Çıkış Hızlandı! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı

Türkiye Kur Korumalı Mevduat sisteminden uzaklaşıyor. Meclis'teki 12. Kalkınma Planı görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKM'den çıkış sürecini anlattı, "Ama bu bir anda gerçekleşecek durum değil'' dedi.

Yılmaz, "Finans piyasalarımızda istikrarsızlığa yol açmadan, rezerv birikimimizle, finansal piyasalardaki olumlu yönde gelişmelerle birlikte belli bir seyir içinde KKM'den çıkış süreci devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Dünya konjonktürünün gelecek 5 yılını da değerlendirdi Yılmaz. Avrupa'ya yönelime işaret eden Yılmaz, "Bugünden öngöremediğimiz birtakım yeni olumsuzlukların çıkmaması halinde, 3-4 yıl sonra dünya konjonktürü ve Avrupa konjonktürü daha iyi olacak. Bizim temel ihraç pazarımız malum Avrupa." dedi.

# Kur korumalı mevduat # kkm # cevdet yılmaz