TCDD 350 memur alacak

TCDD 350 memur alımı ilanını yayınladı. Bu ilana en az lise mezunu olan adaylar başvuruda bulunabilecek. Peki başvuru şartları neler?

TCDD 350 memur alacak

TCDD 350 memur alımı yapacağını duyurdu! En az Lise mezunu başvuru yapabilecek: Devlet Demiryolları bünyesinde istihdam edilmek üzere TCDD 350 memur alımı ilanını yayınladı. KPSS 2022/2 tercih kılavuz ile yapılacak olan alım ilanına en az lise mezunu olan vatandaşlar başvuruda bulunabilecekler. Peki başvuru şartları neler? Kadro ve kontenjan bilgileri neler? 

KADRO VE KONTENJAN BİLGİLERİ 

Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü 196 memur alımı gerçekleştirecektir. Buna göre lise mezunu 19 Teknisyen ve 28 Vagon Teknisyeni alımı yapılacaktır. Ön lisans mezunu 42 Kondoktör, 27 Memur ve 21 Tekniker alımı yapacak. Lisans mezunu ise 1 Psikolog, 2 Programcı, 6 Mühendis ve 50 Memur alımı yapılacaktır. 

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü  ise toplamda 154 memur alımı yapacağını açıkladı. Buna göre ön lisans mezunu 69 Memur alımı yapılacak olup lisans mezunu ise 6 Avukat, 24 Hareket memuru, 8 Memur, 2 Mühendis, 8 Puantör, 17 Sürveyan ve 20 Tren Teşkil Memuru alımı yapılacaktır. 

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI 

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
• Kamu haklarından mahrum olmamak,
• Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
• Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
• Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
• Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmama şartı aranacaktır.
• Bunların yanında bazı özel şartlar da aranacaktır. Özel şartlar ise şu şekilde belirlenmiştir; 

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI 

Söz konusu alımlarda 2022 yılında yapılmış olan KPSS'den lise için P94, ön lisan için 993 ve lisan için ise P3 puan türlerinden puan almış olma şartı aranacaktır.

TERCİH TARİHLERİ 

TCDD 350 memur alımı ilanı için tercihlerin 28 Aralık 2022 tarihine kadar yapılmış ve onaylanmış olması gerekmektedir. 

# TCDD