Vergi ve SGK borçları yapılandırılacak

Vatandaşların devlete olan vergi, ceza ve prim borçları için kapsamlı bir yapılandırma paketi geliyor. 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan borçların tümü yapılandırılabilecek. Paketin, önümüzdeki hafta başında Bakanlar Kurulu'nda değerlendirilmesi bekleniyor.

Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması için yeni bir düzenleme geliyor. 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan borçlar yapılandırma kapsamına alınacak. Borçlar uzun vadelere bölünecek ve borçluların rahat ödemesine imkan tanınacak.

Anapara borcuna eklenen faiz ve gecikme faizi önemli ölçüde silinebilecek.

Önceki yapılandırmalarda olduğu gibi peşin ve taksitli ödeme imkanı getirilecek. Peşin ödeme halinde yüzde 90'a kadar indirim sağlanabilecek. Belirli tutarın altında olan borçların tamamının silinmesi mümkün olacak.

Yapılandırma işleminin vergi borçları; maliyeye olan vergi borçları henüz kesinleşmemiş veya dava sürecinde olan cezalar, Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri, motorlu taşıt vergileri, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları, otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları, gümrük cezaları ve sosyal güvenlik kurumu tarafından takip edilen sigorta primlerini kapsaması bekleniyor.

Paketin, önümüzdeki hafta başında Bakanlar Kurulu'nda değerlendirilmesi ve en geç şubat ortasında yasalaşması bekleniyor.

# sosyal güvenlik kurumu # gelir idaresi başkanlığı