Doğa Sizi Çağırıyor! Türkiye’de Eşi ve Benzeri Olmayan Muhteşem Yayla!

Türkiye’de eşi ve benzeri olmayan muhteşem doğasıyla kendisine hayran bırakan Taraklı Karagöl Yaylası sizi çağırıyor! Bu doğa harikasını kesinlikle görmelisiniz! İşte muhteşem doğası ve güzelliğiyle kendine hayran bırakan Taraklı Karagöl Yaylası hakkında bilmeniz gerekenler…

Doğa Sizi Çağırıyor! Türkiye’de Eşi ve Benzeri Olmayan Muhteşem Yayla!
Türkiye’de Eşi ve Benzeri Olmayan Muhteşem Yayla!

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde bulunan muhteşem doğası ve el değmemiş eşsiz manzarasıyla oldukça dikkat çeken Taraklı Karagöl Yaylası, adeta kendisine hayran bırakıyor. Kar sularının erimesi ve yaylada bulunan çukurların dolmasıyla birlikte ortaya çıkan doğa harikası görenleri şaşkına çeviriyor. İçine girdiğinizde çıkmak bilmeyeceğiniz muhteşem doğa harikası kesinlikle görülmeye değer bir yer. Doğası ve temiz havasıyla kendinizi huzurun içinde hissedeceğiniz Karagöl Yaylası hakkında bilmeniz gerekenleri sizin için araştırdık.

Taraklı Karagöl Yaylası

Karagöl Yaylası Nerededir?

Karagöl Yaylası, Sakarya’nın Taraklı ilçesine bağlı olan bölgede yer almaktadır. Yaylanın kendisi 1150 metre yüksekliğindedir. Şehir merkezine yaklaşık 100 kilometre mesafede bulunan Karagöl Yaylası, 567 hektar genişliğindedir. Yaylaya; Kemaller köyünden çıkılması gerekmektedir. Köyden çıktıktan sonra yaklaşık 2 saat kadar daha yol katederek bir tırmanış yolcuğuna çıkacaksınız. Sonrasında ise Karagöl Yaylasına varmış olacaksınız. Biraz zor ve yorucu gibi gözükse de Karagöl Yaylası kesinlikle görülmeye değer bir doğa harikasıdır. Yaylaya giden yollar oldukça düzgün ve asfalt olduğu için ulaşım da oldukça kolay.

Karagöl Yaylası Özellikleri Nelerdir?

Karagöl Yaylası, Sakarya’nın en muhteşem doğa harikalarından biridir. Karagöl Yaylası, eşsiz manzarası ve el değmemiş doğasıyla mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir gezi rotasıdır. Yayla oldukça geniş bir alanı kapladığı için içerisinde tabiri caizse kaybolabilirsiniz. Yaylada bir uçtan diğer bir uca gitmek neredeyse 1 saatinizi alabilir. Bol oksijenli havası ve soğuk sularıyla ziyaretçileri kendine hayran bırakan Karagöl Yaylasında, yeşil ve mavinin her tonuna şahitlik edebilirsiniz.  Yaylanın çevresinde genellikle köknar, kayın ve çam ağaçları bulunmakla birlikte yoğun bir ormanla çevrilidir. Karagöl Yaylasına; Karagöl isminin verilmesinin sebebi ise yağmur yağdıktan sonra yayladaki çukurlara yağmur sularının dolması ve bunun beraberinde yaylaya uzaktan bakıldığında bir göl gibi görünmesidir. Aynı zamanda Karagöl Yaylasının kuzeyinde, Akyazı ve Akyazı köylerine ait yaylalar yer almaktadır.

Taraklı Karagöl Yaylası

Karagöl Yaylasını, yılın her ayında ziyaret edebilir, doğanın eşsiz güzelliğinin tadını çıkarabilirsiniz. Doğaseverlerin hayran kalacağı, tüm özellikleri içerisinde barındıran Karagöl Yaylasında kamp yapmak serbest. Tertemiz havasıyla ruhunuzu dinlendirebileceğiniz, doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz ve şehrin kargaşasından uzaklaşabileceğiniz Karagöl Yaylasını kesinlikle gezi rotanıza eklemelisiniz.

# sakarya