Bahçeli'den Birleşmiş Milletler'e Tepki

MHP ve CHP liderleri partilerinin grup toplantılarında kürsüye çıktı. Liderlerin ortak gündemlerinde Filistin vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin güven kaybettiğini söyledi.

Bahçeli'den Birleşmiş Milletler'e Tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Türkiye’nin Filistin’de garantörlük mekanizmasını kurmak adına hazır olması gerektiğini vurguladı.

Meclis mesaisi partilerin grup toplantıları ile başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ABD uçak gemisi hakkında yorum yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanı eleştirdi.

Uluslarası toplumda Türkiyeye güvenilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, buna Erdoğan2ın tutarsız dış politikasının neden olduğunu savundu.

Mecliste partisinin grup toplantısında konuşan bir diğer isim de MHP lideri Bahçeli oldu. Bahçeli İsrail saldırganlığına karşı Birleşmiş Milletlerin etkisiz kalmasını eleştirdi.

- BM etkisizdir. BM Genel Sekreteri Refah Sınır Kapısında boy göstermekten başka bir şey yapamamıştır. Gazze için Kahire Barış Zirvesinden sonuç çıkmamıştır.

 Bahçeli, siyasi- diplomatik temasların askeri caydırıcılık ile desteklenmesi gerektiğini savundu:

- Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ülkemize yönelmiş tehditleri kaynağında bertaraf etmek için muazzam bir mücadele içindedir. Kudüs, Gazze, Halep, Kerkük güvende değilse, Ankara’nın güvenliğinden hiçbir akıl ve vicdan sahibi bahsedemeyecektir. Gazze’de yaşananlar insanlık suçudur.

Bahçeli daha önce yaptığı açıklamada "24 saat süre" vermişti. Süre doDlu. Bahçeli benzer açıklamalar yapmaya devam etti.

# mhp # chp # kemal kılıçdaroğlu